2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.

A hagyományos pénztárgépek július 1-je után is üzemeltethetõk, a pénztárgép-rendeletben meghatározott feltételek teljesítése mellett – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Újabb fontos határidõre figyelmeztet az adóhatóság, a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenni számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni.

Egy új, online kapcsolatra képes pénztárgép állami támogatással is legalább 120 ezer forint. Sok kiskereskedõ nem engedheti meg magának ezt a kötelezõ beruházást, inkább lehúzza a rolót. A vegyesboltok szenvednek a legjobban, de pékségekben, játékboltokban is panaszkodnak az eladók.

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – A magánszemélyek számára május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének törvényi határideje, mivel azonban ez a dátum idén pünkösdhétfõre esik, az adóbevallásokat legkésõbb 2013. május 21-ig kell eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – közölte a NAV hétfõn az MTI-vel.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) – Az adóhatóság a sorban állás elkerülése érdekében az elõzetes idõpontkérést javasolja az ügyfeleknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 22 központi ügyfélszolgálatán.

Új szolgáltatást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a magánszemélyként adóbevallást készítõk egyszerûbben telepíthetik a kitöltõprogramot. Ez valóban elõrelépés, de a program még így is igen messze van attól, hogy felhasználóbarátnak lehessen nevezni. A hackerek által feltört Java kell a futtatásához, a beígért súgót eddig is megkaptuk papíron, a kitöltés pedig nem igazodik a számítógépek világához. Gyorsteszt.

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – Tovább emelkedett az adóhatóságnak tartósan tartozó magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma az elsõ negyedévben, a tartósan adós cégek száma ugyanakkor tovább csökkent – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Már megkezdték az adóbevallási ívek postázását. A megyében mintegy 220 ezer bevallást várnak idén. Akinek nem postázzák a nyomtatványt, az mától kérheti a hivatal ügyfélszolgálatán a nyomtatvány-csomagot.

« Előző « 2. oldal »