2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Mérlegen a tisztesség2015-05-14 10:19:50

Több felvágottat fizettettek ki az ellenõrökkel, mint amennyit vásároltak.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumában megvizsgált 25 pár cipõt, ezek közül négyrõl kiderült, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre, így ezeknek a cipõknek a forgalmazását megtiltották – közölte az NFH az MTI-vel kedden.

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenõrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenõrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenõrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Húsvéti csokoládé figurákat ellenõrzött a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együttmûködve elvégezte a szén-monoxid-mérõk országos ellenõrzését, a termékek csaknem harmada biztonságos - tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

A cél, hogy a lehetõség szerint minél több információval, ismeretanyaggal szolgálják ki az ügyfeleket.

Rendkívüli ellenõrzés keretében ismét vizsgálja a forgalomban lévõ szén-monoxid-mérõ készülékek biztonságát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a nemzeti fejlesztési miniszter utasítására - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-t.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) csak a forgalomba hozatal után vizsgálhatja az Európai Unióból Magyarországra behozott szén-monoxid érzékelõket- mondta el az MTI-nek szerdán Fülöp Zsuzsanna az NFH szóvivõje.

Bõvülhet a fogyasztóvédõk hatásköre, a parlamentnek pénteken benyújtott törvényjavaslatban szerepel többek között a hatóság jogkörének kiterjesztése a víziközmû-szolgáltatók üzletszabályzatának vizsgálatára, illetve a kéményseprõ-ipari közszolgáltatók számlázási gyakorlatának ellenõrzésére – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) hétfõn az MTI-vel.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint 56 ezer számla volt hibás, számlánként 10 ezer forint kötbért kell fizetni az érintett szolgáltatóknak.

« 1. oldal »