2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Sokan szeretik este, az ágyban fekve böngészni az okostelefonjaikat, szakértõk szerint azonban ez a szokás káros az egészségre. A gyártóknak gondolniuk kell a felhasználók alvásigényére.

Beméri a NAV a mobilunkat2015-06-11 10:56:17

Mobiltelefonok bemérésére és blokkolására alkalmas felszerelést vásárolt a NAV. Közel tizenötmillió forintjába került az adóhivatalnak a beruházás, további kétmillióért nyomrögzítõt is vettek.

Egy háztartásban átlag három távirányító biztos kallódik, de mostantól elég lesz helyettük egy telefon.

Magyarországon a hagyományos mobiltelefonok vannak többségben, bár az okoskészülékek aránya és ezzel együtt a mobilinternet-elõfizetések száma is tovább nõtt 2014-ben - derül ki a Kutatópont Kft. szerdán közzétett reprezentatív felmérésébõl.

A DKV Zrt. új szolgáltatása a Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése címû (ÉAOP-3.1.4/A-09-2009-0001 azonosítószámú) EU által támogatott pályázat keretén belül valósult meg.

A gyártók lényegtelen extrákkal pakolják tele csúcsmobiljaikat, mert már nem tudnak mit fejleszteni rajtuk. Az idén már az lesz a menõ, ha egy telefon nemcsak jó, de olcsó is.

2017-tõl kötelezõ lesz az egységes microUSB telefon- és tablettöltõ a teljes Európai Unióban.

Július 1-jétõl az egész 3G-s hálózatára kiterjedõen élesítette a HD-hanghívási lehetõséget a Telekom, a cég ügyfelei így egymás közt sokkal jobb hangminõségben tudnak beszélni.

Végre július elsejétõl nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.


Júniusban indul a mobiltárca-alkalmazás hazai tesztelése, és az õsz vége felé akár már szélesebb körben is startolhat az új fizetési módszer – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke a Világgazdaságnak.

Jövõre piacra dobhatják az elsõ összehajtható, zsebbe gyûrhetõ mobiltelefont. A sci-fik által ígért technológia megvalósításán féltucatnyi cég dolgozik, de valószínûleg a Samsung lesz a nyertes.

« 1. oldal »