2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A legtöbb bankkártyacsalást a netes tranzakciók során követik el. Ha neten fizetünk, soha ne használjunk nyilvános hálózatot, például kávézóét. Az otthoni hálózatot védjük jelszóval, és használjunk vírusírtót. A spam leveleket meg se nyissuk, a bennük szereplõ linkekre pedig végképp nem szabad rákattintani. Vigyázzunk a bankkártyánkra és az azon szereplõ adatokra, ha valaki megtudja õket, a neten minden további nélkül fizethet a kártyánkkal.

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezõk 41 százaléka - derül ki a GKI Digital és az Árukeresõ.hu legfrissebb közös felmérésébõl.

Videó-konferencián népszerûsíti az online kereskedelmet a gazdák körében a Magro.hu mezõgazdasági piactér január 21-én és 22-én - közölte a szervezõ cég szerdán az MTI-vel.

A magyar lakosság 86 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ám mindössze 28 százalékuk vásárol rendszeresen termékeket a világhálón keresztül – derül ki az eMAG online kereskedõ felmérésébõl.

 

Az egyre terjedõ PayPal fizetési mód látszólag alkalmas a mindennapos bankhasználat kikerülésére és a jövedelmek elrejtésére az adóhatóság elõl. Közelrõl szemügyre véve a kép árnyaltabb, például gazdasági tevékenység álcázására a fizetési mód csak korlátozottan lépes.

« 1. oldal »