2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

A legnagyobb szakmai tabut, a hálapénzt tagadják meg egy Facebookon szerveződő orvosközösség tagjai, akik átfogó egészségügyi reformot is kérnek. A rendszer léte már csak a dolgozók jóindulatán múlik, az pedig fogyóban van – figyelmeztet a csoportot szervező Álmos Péter és Lovas András. Az 1001 orvos hálapénz nélkül közösség alapítóival egy szegedi cukrászdában találkoztunk. A pszichiáter és az aneszteziológus régóta barátok, és a kezdeményezésük előtt maguk sem gondolták, hogy ennyien egyetértenek velük.

  • Két hét alatt kétezer orvos csatlakozott a hálapénz elleni kampányhoz.
  • A paraszolvenciát a Rákosi-korszak maradványának tartják.
  • A csatlakozók véget vetnének az egészségügy urambátyám viszonyainak.
  • A civilek számára is átlátható minőségbiztosítást akarnak.

Elkészült egy jogszabálytervezet, amelynek értelmében minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt az ötéves egyetemi képzés után - mondta az egészségügyi államtitkár az Origo hírportálon hétfőn megjelent interjúban.

Jövő tavasszal megkezdődhetnek a tüdőtranszplantációk Magyarországon, a környező országokat tekintve Ausztrián kívül egyedül nálunk lesz lehetőség ilyen műtétre.

Köztisztelet övezte azt a két orvost, akik a hétvégén életüket vesztették.

10 milliárd forint többlettámogatáshoz jutnak ebben az évben az alapellátásban dolgozók, többek között a háziorvosok, a gyermekorvosok és a fogorvosok. Az érintettek úgy számolnak, hogy a pénzből nettó 10-15 ezer forintos béremelést tudnak végrehajtani. Az intézkedés csaknem 30 ezer embert érint.

Az Orvostechnikai Szövetség a parlament előtt lévő egészségügyi tárgyú törvényjavaslatban felsoroltakon kívül tovább bővítené a közreműködővel házhoz szállítható segédeszközök körét - derül ki abból a dokumentumból, amelyet a szövetség szerdán az MTI-nek megküldött.

November 7-étől elektronikus úton is kitölthetik és ellenőrizhetik az egészségügyi dolgozók a működési nyilvántartásban szereplő adataikat, hogy azok naprakészek, teljes körűek és helyesek legyenek - közölte az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) MTI-vel.

Boncmesterek, patológusok, asszisztensek és a téma iránt érdeklődő egészségügyi dolgozók szakmai találkozója lesz immár tizedik alkalommal Berettyóújfaluban május 14-én és 15-én (pénteken és szombaton).

Háromnaponta éri rendőri beavatkozással végződő inzultus munkavégzés közben az orvosokat, nővéreket- derül ki egy felmérésből. Ahol telik rá, ott a kockázatosabb műszakokra már biztonsági őröket alkalmaznak.
Két jászberényi háziorvos telefonja foglaltat jelzett, kettő pedig betegnél volt, amikor a mentők másfél hete hívni akarták egy tornaórán rosszul lévő fiúhoz.
A hálapénzzel kapcsolatban évtizedek óta számtalan találgatás, tévhit jelent meg. Nagyságát a különböző felmérések, tanulmányok szélesen szórva közölték. A legáltalánosabb vélekedések elítélik...
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!