2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Befejezõdött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása, a diákok csaknem 97 százalékát felvették valamely középfokú oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. A gimnáziumba és a szakközépiskolába felvett tanulók létszáma 2,2 százalékkal, illetve 2,8 százalékkal növekedett, a szakiskolába felvetteké pedig 1,4 százalékkal csökkent.

Hétfõn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdõdnek az idei érettségi vizsgák, június 26-ig 1172 helyszínen mintegy 115 300 diák ad számot tudásáról – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel. Az emelt szintû vizsgák száma 3 százalékkal nõtt, a szabályok és követelmények az elõzõ vizsgák óta nem változtak, de módosult a választható tárgyak köre.

Megfelelõ elõkészítés elõzte meg az egy hete megkezdett idei pedagógusminõsítési eljárásokat, és azok zökkenõmentesen folytak le az elsõ napok tapasztalatai alapján – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Megfelelõ elõkészítés elõzte meg az egy hete megkezdett idei pedagógusminõsítési eljárásokat, és azok zökkenõmentesen folytak le az elsõ napok tapasztalatai alapján – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Nincs változás a diákok kompetencia eredményeiben: a tanulók képességei matematikából a 6-ról a 8 évfolyamra jelentõs mértékben fejlõdnek, míg a 8-ról a 10. osztályra kevésbé - egyebek között ez derül ki a tavalyi országos kompetenciamérés eredményeibõl, amelyek pénteken jelentek meg.

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

Felvételi egyszeregy2015-01-08 18:28:20

A felsõoktatási felvételi eljárás szabályait, tudnivalóit, a pontszámítási módszereket, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat, valamint az intézmények által meghirdetett képzéseket a www.felvi.hu oldalon elérhetõ Felsõoktatási felvételi tájékoztatóban találják a felvételizõ.

Január 8-ig ellenõrizhetik, módosíthatnak adataikon és egy alkalommal a sorrenden a keresztféléves jelentkezõk az e-felvételi rendszerén keresztül.

Idén a középiskolák több mint fele nem tart felvételi vizsgát, és 487 középiskola írta elõ a hozzájuk jelentkezõ tanulók számára a központi írásbeli vizsgákon való részvételt – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfõn az MTI-vel. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeliket szervezõ intézmények listáját, jelentkezni december 9-ig lehet.

Véget értek az õszi érettségi szezon emelt szintû szóbeli vizsgái, november 17-én pedig megkezdõdnek a középszintû szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzésérõl szóló okleveleket nem kapják meg idõben egyes határon túli diákok – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma hétfõn az MTI-vel.

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az iskolákban: ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Hétfõn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok fizikából és rajzból adnak számot tudásukról. Az írásbelik május 26-án zárulnak, ezt követik június 5-tõl az emelt, majd a középszintû szóbelik.

Olyanok is vannak, akik jelenleg Angliában élnek, s majdnem üresen adták be a lapot.

Befejezõdött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása: a nyolcadikos tanulók közel 97 százaléka került be valamilyen középiskolába – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint péntekig minden középfokú intézmény értesíti a hozzá jelentkezõ tanulókat a felvételi döntésérõl, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról.

Az Oktatási Hivatal honlapján megjelentek a keddi matematikaérettségi hivatalos javítási-értékelési útmutatói.

Szerdán este várhatóan nyolc óra után hozzák nyilvánosságra az idei felsõoktatási pótfelvételi ponthatárait; a mostani eljárásban több mint kilencezren adtak be kérelmet, a legfiatalabb jelentkezõ 1996-ban született, a legidõsebb idén lett 67 éves.

Ma reggel nyolc órakor elkezdték a matematika írásbeliket az érettségizõk.

« 1. oldal »