2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Maradnak a menekülttáborok, sõt, bõvítik is õket a migránsok növekvõ tömege miatt – tudta meg az Origo. Nem számolják fel a debreceni befogadóállomást sem, legalábbis egyelõre.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Persze csak akkor, ha mindössze két körülményt veszünk figyelembe: a település méretét és azt, hogy az ingatlan a helyi focipálya közvetlen közelében legyen.

Tûzszünet a bankokkal2015-03-09 11:39:20

Orbán Viktor szerint hazugság, hogy idén kevesebb ember juthat közmunkához, mint tavaly.

Az emberek megkérdõjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerûségét, ezért az ebben a formában nem vezethetõ be, így módosítani kell a parlament elõtt fekvõ adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Az újraválasztott fõpolgármester szerint a vétójog a polgármestereket is védené.

Versenyszakmai, sporttartalmi szempontból sínen van a 2017-es magyarországi junior úszó világbajnokság és a 2021-es úszó vb elõkészítése - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetõinek hétfõi budapesti megbeszélésén, amelyrõl a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t.

Nyugodt, higgadt tárgyalásokat kezdünk a bankokkal - jelentette ki a Kossuth Rádió péntek reggeli mûsorában Orbán Viktor a jövõ héten, kormány és bankok között kezdõdõ egyeztetésekkel kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a kormány az igazságos adórendszer bevezetésére törekszik, ezért a családi adókedvezmény kiterjesztése mellett ismét gondolkodik a luxusáfa bevezetésén. Újra nekirugaszkodunk - mondta a kormányfõ, utalva arra, hogy legutóbb a Bizottság elõtt bukott el a javaslat.

 

Az szja-kulcs további csökkentése helyett a szociális hozzájárulási adó mértékét csökkentenék az Adó Online által megkérdezett adószakértõk. Tõlünk nyugatra a szolidaritás fontos szempont az adórendszerben, ezért ott magasabb és progresszív az szja, és a jövedelemadó megszûnése 45 százalékos áfakulcsot eredményezne – nyilatkozták a szakértõk Orbán Viktor korábbi felvetésére, amely 9 százalékos szja-kulcsot helyezett kilátásba.

Ugyan két országról elfeledkezett a miniszterelnök, de tényleg nem vagyunk messze attól, hogy a feldolgozóiparunk GDP-hez viszonyított aránya a legmagasabb legyen Európában.

Átadták az Audi új gyárát Gyõrben. Orbán Viktor szerint a társaságnak meghatározó szerepe van abban, hogy Magyarország a régió jármûipari központjává válhasson.

Az egy vagy két gyermeket nevelõk közül éppen a legalacsonyabb jövedelmûek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja, a háromgyerekesek havi bruttó 620 ezres fizetés alatt nem látnak semmit abból a hatalmas összegbõl, amennyivel az intézkedés csökkenti a költségvetés bevételeit. A magas jövedelmûek nagyon jól járnak, a nyugdíjkassza kevésbé.

A dohánygyártók ezerforintos cigarettaárat vizionálnak dobozonként, és ez nem is túlzás. A cégeknek muszáj lesz árat emelniük, ha a trafikosokat illetõ 10 vagy 12 százalékosra ugró árrést nem a saját bevételeikbõl akarják kigazdálkodni. A cigi árának legnagyobb része természetesen továbbra is az államé lesz.

Az utóbbi két és fél évben sikerült átszervezni Magyarországot, a kormány egyik legnagyobb tette az oktatás átalakítása volt - mondta Orbán Viktor vasárnap, egyúttal azt ígérte, hogy a magas törlesztõrészlettel küzdõ, becsapott devizahiteleseknek újabb segítséget fog nyújtani a kormány.

A kormány otthomteremtési programjára összesen 6,5 milliárd jut és kevesebb mint tízezer családnak jelenthet segítséget.

Saját testõreit, illetve jelenlegi otthonát is megtartja Orbán Viktor, és átszervezik a Köztársasági Õrezredet is. Nekik néhány nap alatt ki is kell költözniük jelenlegi székházukból ...
« 1. oldal »  Következő »