2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt.

A jövõ héten elején érkezõ hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 Celsius-fok körüli meleg, a hétvégén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a héten sokfelé várható esõ, zápor, s többször megerõsödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.

A jövõ héten többször várható esõ, helyenként zivatar, emellett erõs lesz a szél is, de lehûlés nem várható, több helyen 20 Celsius-fok körüli meleg lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható esõ. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

Karácsony második napján számít lehûlésre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten folytatódik az enyhe idõ, több helyen továbbra is lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok. Olykor elõfordulhat kisebb esõ, zápor, megerõsödhet a szél, havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A következõ napokban lassú javulás várható a levegõ minõségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

A héten többször is megélénkül, helyenként meg is erõsödik a szél. Olykor kisebb záporok lehetnek, de emellett sok napsütésre lehet számítani, és több helyen akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A héten is többször, többfelé lehet zápor, zivatar, de lehûlés nem várható. Néhol akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizennégy megyére és Budapestre a heves zivatarok és a felhõszakadás, másutt a hõség miatt adott ki figyelmeztetéseket hétfõre a meteorológiai szolgálat.

Ismét elérhetõk az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzési információi – tájékoztatta a szolgálat vasárnap este az MTI-t.

Vasárnapra már az ország valamennyi megyéjére elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hõség miatt.

A hét elsõ napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erõs széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklõdik a nappali felmelegedés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

A tartós hõség miatt további három megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést vasárnap a meteorológiai szolgálat.

A héten többfelé lehet kisebb esõ, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Borsod, Heves és Nógrád megyében másodfokúra emelte a felhõszakadás miatt keddre kiadott figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, hét megyében és Budapesten továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. Négy déli megyére a heves zivatar miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt.

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb idõjárás várható a következõ napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Május elsõ napjaiban is marad a 30 fok körüli meleg
A héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de több helyen lehetnek záporok, zivatarok is. A szerdai majálisra meleg, de felhõs idõ ígérkezik, többfelé várható csapadék is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A hétvégén már 30 fokosnál is melegebb lehet a levegõA hét további részében folytatódik a meleg, napos idõjárás. Bár a szél többfelé megélénkülhet, néhol meg is erõsödhet, már 30 fokosnál is melegebb lehet a levegõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott középtávú elõrejelzésbõl.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.

Melegrekordok dõltek meg 2012-04-29 15:08:58

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – A budapesti és az országos napi melegrekord is megdõlt szombaton – tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

« 1. oldal »