2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Budapest, 2013. április 22., hétfõ (MTI) – Kihirdették a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével – errõl Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélt az m1 Az Este címû mûsorában hétfõn.

 

1417 településen a kutyát sem érdekelt a nemzeti dohánybiznisz, ott új pályázatot írnak ki.

 

Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezõk pályázatainak elbírálását, ám legkésõbb április utolsó hetében megszületik a döntés - tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetõjétõl.

Soron következõ testületi ülését február utolsó napján tartotta a képviselõ testület, mely Mezõsas képviselõivel közösen kezdte meg a tanácskozását.

Két napjuk van az erdõgazdálkodóknak, hogy február 28-ig leadják a fiatal erdõk állományneveléséhez kapcsolódó támogatási kérelmüket. 83-8000 euró a tét hektáronként, azaz akár 24 millió forintot is megszerezhet az ügyes pályázó.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

              

Sikeres pályázat2013-02-13 14:15:58

 

Komádiban a volt EUROTEX helyén az E-SPEED Kft - /4138 Komádi, Köztársaság u. 18/- 2012-ben pályázatot nyújtott be a TÁMOP által támogatott „Egészségre nevelõ, szemléletformáló és életmódprogramok lebonyolítása” címmel, amit meg is nyert. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9. 999. 993. – Ft. A kivitelezés ideje: - 2012. 12. 01 – 2013. 08. 31. Gratulálunk a sikeres pályázathoz!

 

Már beadhatók a K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerzõdések címû felhívásra a pályázatok - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

A pezsgõ közösségi élet újabb állomásának lehettek szemtanúi azok, akik részesei voltak egy mai projektzárónak Váncsodon, a kultúrház emeleti részében.

 

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

 

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

Kedves Olvasóink!2012-09-17 12:54:37

Új PÁLYÁZATI LEHETÕSÉGEK - Nyereményakció - Fõdíj: 2 személyes 3 napos wellness pihenés!



Már lehet pályázni a fûtés korszerûsítésére
Debrecen - Pályázatonként maximum 850 ezer vagy 1,5 millió forintig téríti meg az állam a költségeket.

Mégis a kabaiaké a föld2012-09-04 21:23:02

Mégis a kabaiaké a föld
Kaba - A korábban nyertesnek kikiáltott egyik pályázó a Naplótól hallott elõször a döntésrõl.

 

Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmõn. A népszerû falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án. A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmõ Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.


Hajdú-Bihar - Az intézményfenntartásra költött milliókat szeretnék „visszakapni”.

Projektzáróra gyûltek össze a "Megújuló közösségek Biharban" címet viselõ nyertes pályázat résztvevõi  Biharkeresztesen a mûvelõdési házban 2012. június 25-én. A 2011. január 1-jén kezdõdõ, és több mint másfél évig tartó projekt kedvezményezettje a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, valamint a berettyóújfalui Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület volt.

Lezárult a szakmai képzés2012-02-20 10:59:34

SAJTÓKÖZLEMÉNY

,,MÁSODIK ESÉLY NÉPFÕISKOLAI PROGRAM BIHARBAN''

Lezárult a szakmai képzés

 

A berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által megnyert, szervezett és koordinált TEHETSÉGSEGÍTÕ HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA  A BERETTYÓÚJFALUI KISTÉRSÉGBEN címû pályázatban, amely 2011. augusztus 30 - án lezárult, a csökmõi iskola is aktívan részt vett. 

A berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által megnyert, szervezett és koordinált

TEHETSÉGSEGÍTÕ HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA  A BERETTYÓÚJFALUI KISTÉRSÉGBEN címû pályázat 2011. augusztus 29 -én megrendezendõ projektzáró konferenciával ér véget.

Nagy öröm érte a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskolát, amikor az Új Széchenyi Terv kereteiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Társadalmi Megújulás Operatív Program Támogatási Rendszeréhez benyújtott, Nevelés-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységének támogatása pályázati kiírásra megírt Csökmõi Együttmûködõ Programok (CSEP) címû pályázatuk kedvezõ elbírálásban részesült. Az intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0128-as számú pályázattal 29.129 490 Ft vissza nem térítendõ összeget nyert szakmai feladatok megvalósítására.

Derecske - „Ez a pályám csúcsa” – így fogalmazott megkeresésünkre Rékasi Attila, miután négy fotográfiájával is elsõ helyezett lett a Szentesen megrendezett XVI. Országos Aktfotó Pályázaton. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

 

A "Bihar Termálliget-Strandfürdõ versenyképes turisztikai termékké fejlesztése Berettyóújfaluban" ( ÉAOP-2.1.1/A-2f-2009-0005 ) címû projekt ünnepélyes zárórendezvényére került ma sor a pályázat keretében felújított és megszépült régi Strandfürdõ területén, melyet sajtótájékoztató és állófogadás követett a régi Vármegyeháza dísztermében. A Népligetben található fürdõkomplexum új neve: Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdõ

Aki a jövõbe tekint, annak sokat kell az oktatásba fektetnie – kezdte sajtó-tájékoztatóját Ökrös Zoltán fõjegyzõ a városházán, ahol köszöntötte az intézmények vezetõi abból az alkalomból, hogy közel 82 millió forint értékben informatikai infrastruktúra fejlesztésére nyert pályázatot az önkormányzat.

A Megújuló közösségek Biharban címet viselõ nyertes TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0033 pályázat szakmai résztvevõinek szervezett továbbképzést a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, melynek igazgatója Boros Beáta, a pályázat projektmenedzsere.

« Előző « 4. oldal »  Következő »