2024. április 19. Péntek, Emma.
 

November 7-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla hétfõn a CIB Bank Zrt. devizaperében.

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla a K&H Bank Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében, amelyet egyben az Ab határozatáig felfüggeszt – jelentette be az ügyben eljáró bíró a hétfõi tárgyaláson.

A Citigroup világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfõn elindította azt a két tendert, amely a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz szükséges devizamennyiséget biztosítja majd. A 3 milliárd euró felajánlott mennyiségre mintegy 1 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a bankoktól.

Jövõ hétfõn az EvoBank Zrt. keresetének tárgyalásával kezdetét veszi a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fõvárosi Ítélõtáblán.

Elutasította a Fõvárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsõfokú ítéletében a KDB Bank Európa Zrt. és a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen a devizahitel-szerzõdések ügyében benyújtott keresetét.

Hiteldilemmában a családok2014-09-21 10:55:32

Alacsony induló törlesztés, vagy jelentõs kiszámíthatóság a hitel futamideje alatt?

Felfüggesztette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank magyar állam elleni keresetének együttes tárgyalását a Fõvárosi Törvényszék pénteken és – elfogadva a hitelintézet javaslatát – az Alkotmánybíróság elé terjeszti az ügyet.

November elsején lépne életbe a banki elszámolás képletérõl és egyes egyéb rendelkezésekrõl szóló törvényjavaslat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI érdeklõdésére.

Szeptember 16-án hirdet ítéletet a bíróság az Aegon Magyarország Hitel Zrt. által a törvényi vélelem megdöntése végett a magyar állam ellen indított perben, amely hétfõn kezdõdött el a Fõvárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumán.

A bankkártyával rendelkezõk több mint kétharmada, 69 százaléka a kártyás fizetést részesíti elõnyben a készpénzhasználattal szemben – derül ki a CIB Bank kedden közölt reprezentatív felmérésébõl.

A héten 19 per elsõfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fõvárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében – beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenõrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeirõl. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenõrzésen is megbukott – írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Állítólag nincs semmilyen olyan konkrét hír közel s távol a piacokon, amitõl a forintnak tartósan „ágynak kellene esni”, nemzeti fizetõeszközünk immár második hete mégis lázlappal az ágya végén kel s fekszik. De leginkább fekszik; pontosabban valakik a padlóra lenyomva tartják napok óta. Petneházi Attila írása.

A jegybank elõzetes számításai alapján az árfolyamrés semmissége, valamint az egyoldalú kamatemelések tisztességtelensége miatti visszatérítések összege várhatóan nem fogja meghaladni a 900 milliárd forintot a jegybank által kedden közzétett módszertani iránymutatás alkalmazásával sem – mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek szerdán.

Naponta húsz lakástûz keletkezik Magyarországon, ezek 40 százaléka elektromos eredetû, az átlagos kár pedig megközelíti az egymillió forintot – közölte a Genertel, a Generali Biztosító direkt, interneten és telefonon elérhetõ biztosítója az MTI-vel.

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése nem ártott a kártyahasználatnak.

Mennyi pénzt és hogyan kaphatnak vissza a svájci frank hitelesek?

A karácsonyi és az újévi ünnepek elteltével ismét az ügyféltér forgalmának élénkülésére számítanak a bankokban.

Vasárnaptól ingyen juthatunk hozzá egyszer már megkeresett, saját pénzünkhöz, havi kétszer, már amennyiben ezt kérjük.

A bankok ajánlatai között nagy különbségek lehetnek, aki pedig nem a pénz világában mozog, az nehezen látja át. Itt a módszer, amivel azonnal megérthetjük, mit jelent nekünk az adott bank ajánlata.

A magyarok többsége nem gondol az idõskori biztonságra, és irreális elvárásai vannak a befektetéseivel, pénzügyeivel kapcsolatban, pedig egy kis odafigyeléssel bárki megteremthetné anyagi biztonságát.

Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelõtt, a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt – tette közzé a Pénzcentrum.hu honlap.

Kétféle devizahiteles javaslatcsomagot helyezett a kormány asztalára tegnap a bankszövetség. Úgy hírlik, az egyik a lakáscélú devizahitelek azonnali és kedvezményes forintosításáról, a másik pedig egy ötéves, gyorsított árfolyamgát keretében történõ fokozatos forintosításról szól. Elõbbi egy átlagos hiteles esetében szerintünk közel 16%-os törlesztõrészlet-csökkenéssel járna, utóbbi esetében azonban ilyen hatásról egyelõre nem tudni. Értesüléseink szerint a banki és jegybanki javaslatok egyaránt napirendre kerülnek a kormány mai ülésén. Cikkünkben megvizsgáljuk a számok nyelvén is, a bankok kétféle javaslata milyen hatással járhat a bankszektorra, az államra, az MNB-re és a devizahitelesekre nézve.

Állítólag nem kér a bankszövetség a készülõ devizahiteles mentõcsomaggal kapcsolatos találgatásokból és a következtetésekbõl. Csakhogy aligha létezik ma a bankok, adósaik és a piaci befektetõk (forintpiac, bankrészvények) számára nagyobb kérdés, mint hogy mit rejt a csomag, így nem mehetünk el szó nélkül a sorra megjelenõ nyilatkozatok mellett.

« Előző « 3. oldal »  Következő »