2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az amerikai AIG biztosító banki üzletága felhagy a számlavezetési tevékenységével, a betéteket visszaadják ügyfeleiknek, a számlákat megszüntetik. A lépésre az amerikai jogszabályoknak való megfelelés érdekében kerül sor, amely korlátozza a biztosítók banki szolgáltatásnyújtását - írja a Bloomberg.

 

Budapest, 2013. július 10., szerda (MTI) – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa egyhangúlag döntött júniusban a jegybanki alapkamat 25 bázispontos, 4,25 százalékra történõ csökkentésérõl – derül ki a kamatdöntõ ülés rövidített jegyzõkönyvébõl, amelyet szerdán tett közzé az MNB.

A díjhirdetési liberalizáció minden országban áremelkedést hozott, nálunk is ez a helyzet. Az év eleje óta több mint 10 százalékkal nõttek a kgfb-díjak, akik autót vásárolnak, és ezért kötnek biztosítást, nagyobb áremelkedést tapasztalhatnak.

Az árfolyamküszöb központi eszköze lesz a Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájának a belátható jövõben is - mondta Jean-Pierre Danthine, a jegybank alelnöke egy montreali konferencián. Szavai azt a reményt keltik a magyar frankhitelesekben, hogy a frank árfolyama a jövõben sem mehet 250 forint fölé, amíg az euró árfolyama 300 forint alatt tartózkodik.


Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!

A bankok a háztartásokra 80-90, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át a tranzakciós illetéket az MNB kedden kiadott tanulmánya szerint. Jó hír, hogy a pénzintézetek mindezt az elektronikus csatornák készpénzzel szembeni elõnyben részesítésével tették. A bankok arról panaszkodnak, hogy a legnagyobb ügyfeleik a deviza tranzakcióikat egyre többen külföldre helyezik át az illeték bevezetése miatt. Az MNB szerint ez még nem látszik a számokon, szerintük az illeték hatásait hosszabb távon érdemes vizsgálni. Elemzésünkben megvizsgáltuk a már rendelkezésre álló tranzakciós adatokat.


Valószínûleg a rendszerváltás óta nem fizettek olyan alacsony kamatot a bankok a lakossági betétekre, mint most. Meg is látszódik ennek hatása az MNB ma közzétett áprilisi adatain, nettó 126 milliárd forintot vettek fel ugyanis a háztartások a betétekbõl egyetlen hónap alatt. Ilyenre 2012 kritikus január hónapja óta nem volt példa. A jegybanki kamatcsökkentéssel párhuzamosan a a hitelek kamatszintje is tovább csökkent, így az új lakáshitelek átlagkamata már "csak" 9%, a vállalati hiteleké pedig 7%. Ez azonban alig lendített valamit a banki hitelezésen: a kkv-k a jövõ héten induló Növekedési Hitelprogramban, a családok pedig a félszocpol (egyelõre bizonytalan idõzítésû) bevezetésében bíznak.


A parlament döntése alapján a jövõben bármikor igényelhetõ lesz az árfolyamrögzítés, amelyet a nagycsaládosok húszmillió forintnál nagyobb összegû devizahitel esetén is kérelmezhetnek.


Az iskolakezdés gyermekenként akár 50 ezer forintot is meghaladó terhét az idén is csökkenteni lehet a munkáltatótól kapott iskolakezdési támogatással. Jövõre azonban több változás is lesz. Az RSM DTM adótanácsadó és pénzügyi szolgáltató blogja összegyûjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Jövõ hét végére készül el a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának jelentése, ezután születhet meg például a devizahitelek forintra váltásáról szóló konkrét javaslat ...
Hajnalba nyúló tanácskozásukon az Európai Unió pénzügyminiszterei megállapodtak Brüsszelben egy új, európai pénzügyi alap létrehozásán, amelyet azoknak az országoknak kínálnak fel, akik bajba kerülnének a görög válság miatt.
Július elsejétõl százmilliárd forintos nagyságrendû adócsökkentésre készül a Fidesz - értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint visszamenõleges hatállyal eltörölnék a szuperbruttósítást, amellyel akár 250 milliárd forinttal több maradhatna a lakosság zsebében.
Megszavazta Budapest 2010-es költségvetését a Fõvárosi Közgyûlés a csütörtöki ülésén. Az elõterjesztés 34 támogató szavazatot kapott, vagyis az MSZP és az SZDSZ képviselõi együtt szavaztak igennel.
Péntekig adott haladékot a Malév kissebségi tulajdonosának, az orosz Vnyesekonombanknak a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, hogy átutalja a hitelgaranciaként nyújtott 32 millió eurót, azaz 8,6 milliárd forintot.
A hitelt felvevõk csaknem harmada késett a törlesztõrészletekkel 2009 év végén a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jelentése szerint.
Nem fogy az áthidaló hitel2010-01-15 18:56:57
Csak kis mértékben emelkedett az ügyfelek száma annak hatására, hogy a kormány decemberben módosította a lakáshiteleseknek állami kezességvállalás mellett nyújtott áthidaló kölcsön igénylési szabályait.
Erõsödött kissé a forint2010-01-05 17:30:50

Vajon hány szerencsétlen családra dõl rá pillanatokon belül a devizahitelbõl felépített kártyavár?


A magyar háztartások 2009 elsõ negyedévében kevesebb napi fogyasztási cikket vásároltak és kevesebb pénzt hagytak a pénztáraknál, mint egy évvel korábban - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felmérésébõl.
« Előző « 4. oldal »  Következő »