2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban – jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég - jelentették be a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A cég júliusra tervezi a gyártás elindítását. Colleen Bell szerint Washington azt szeretné, ha minél több vállalat fektetne be Magyarországon.

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

Ingyenesen letölthetõ és telepíthetõ, okostelefonokon használható vészjelzõ alkalmazás tesztüzemét kezdte el hétfõn a pécsi önkormányzat.

A városi önkormányzat tervei szerint még a nyáron megkezdõdhet a közbeszerzési eljárás a több mint két évtizede lakatlan huszonöt emeletes magasház bontására - mondta Csizi Péter, a város alpolgármestere kedden.

Az 1989 óta üresen álló pécsi épület csütörtökön hivatalosan is az önkormányzat birtokába került, a bontási munkálatokhoz állami támogatásra számíthat a város, Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt ígérte, egymilliárd forintot biztosít e célra.

Éves szinten 150 ezer tonna szén-dioxiddal kevesebbet bocsát ki a pécsi hõerõmû mostantól. Az új, szalmatüzelésû blokk üzembe helyezésével stratégiai tartalékba került az erõmû két gáztüzelésû kazánja. Ezzel 80 millió köbméter gázt váltanak ki.

Jelenleg mintegy hetven százalékos a készültség és szeptemberben kezdõdhet meg a próbaüzem a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. kilencmilliárd forintos beruházás keretében kialakított új üzemében jelentette be a társaság szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetõje a baranyai megyeszékhelyen.

A Leonardo da Vinci által megálmodott, 8,5 méter magas lószobornak, a Kolosszusnak a mását helyezték el a pécsi Széchenyi téren csütörtökön. A mûalkotás az itáliai alkotó találmányaiból nyíló kiállítás részeként díszíti a baranyai megyeszékhely fõterét októberig.

Az 1367-ben alapított pécsi egyetem felújítása félmilliárd forintba került, a forrást 2011-ben biztosították.

Új szerb ortodox kápolna és harangtorony épül, valamint ikonosztázokat bemutató kiállítás jön létre legkésõbb egy éven belül Pécsen – jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Megváltozott munkaképességû dolgozók segítségével készítenek tüzelõanyagot papírhulladékból az ERFO Nonprofit Kft. pécsi telephelyén egy új fejlesztésnek köszönhetõen.

Megkezdte mûködését a Huawei Technologies európai szerviz- és visszáruközpontja Pécsen, amely Európából és a környezõ kontinensekrõl is ideérkezõ távközlési berendezéseket és komplett kommunikációs termékeket javítja.

Hiába lett Pécs idén Európa Kulturális Fõvárosa, a város ingatlanpiacát egyszerûen katasztrofálisnak nevezte egy helyi iroda képviselõje. A forgalom egy jelentõs része kikerült az ingatlanközvetítõk látókörébõl, de rajtuk keresztül is csak az olcsón kínált lakásokat lehet belátható idõn belül eladni.

Bûnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bûncselekmények megalapozott gyanúja miatt 20 emberrel szemben nyomoz a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával kapcsolatban ...
Csütörtökön délután kezdõdik Toller László volt pécsi polgármester gyászszertartása a pécsi köztemetõben. A tisztelõk 15 órától róhatják le kegyeletüket a felravatalozott koporsónál. A temetésre több ezer embert várnak.
Jégesõ pusztított szerdán Baranyában. Pécsett borsó nagyságú jég esett. A házak tetején és az utcákon meg is maradt a jég, olyan volt, mintha több centi hó esett volna. Magyarország egyetlen jégesõelhárítórendszere, ...
Lezuhant az egyik lámpáról egy 3 kilós lencse, majd leállt a díszletmozgató technológia elõadás közben a Pécsi Nemzeti Színházban. Csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.
Az elmúlt hetekben megszaporodtak a hangszerlopások az országban. Hétfõn milliós értékû klarinétokat loptak el a pécsi Zenemûvészeti Intézetbõl.
« 1. oldal »  Következő »