2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Nyolc területre kötötte meg a szerzõdést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerzõdést.

A külsõ igazságügyi könyvszakértõi vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdõ fejlesztésére készített elõzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértõ néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sõt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hûtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezetõ ellen zajló büntetõeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget.

Halálos baleset történt a 4-es számú fõút 186. kilométerszelvényében Kaba és Püspökladány között.

Osztottak ugyan különdíjat, de a cél leginkább az együttesek közötti barátság erõsítése volt.

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé barnakõszén feltárására és kitermelésére a Dubicsány I. bányatelek területén, valamint szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Késsel rontott a rendõrökre egy férfi pénteken Püspökladányban, a támadót õrizetbe vették – közölte a hajdú-bihari rendõr-fõkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

A Készenléti Rendõrség járõrei Püspökladány közelében, a 4-es számú fõúton fogták el a debreceni férfit.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a nyomozást a 47 éves V. Jánossal szemben, aki a gyanú szerint egy helyi zálogházból pénztárcát lopott.

A püspökladányi rendõrök nyomozást folytatnak egy 35 éves szerepi nõ ellen lopás gyanúja miatt.

Szorult helyzetbe került emberekhez siettek a katasztrófavédelem munkatársai a napokban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 16 fõt állítottak elõ, közülük 4 személyt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendõrség tudomására.

Halálos kimenetelû közúti közlekedési baleset történt a 42. számú fõúton ma hajnalban.

A szombat reggel fellépett üzemzavar miatt kora reggeltõl körülbelül délután 4 óráig az egész város területén nem volt vezetékes gázszolgáltatás.

Megyeszerte emlékeztek a 94 évvel ezelõtti békediktátum aláírására.

Püspökladány – Csütörtökön délelõtt 9 órakor kezdõdik a püspökladányi képviselõtestület ülése a Városházán.

Sokadik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb tûzvédelmi csapatai a szombati, kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság 2. fordulójában Berettyóújfaluban.

A lakók elviselhetetlennek tartják a fõúton zajló erõs teherforgalmat.

Karacs Ferenc és Gyõrfi Lajos két évszázadnyi különbséggel koruk egyaránt elismert emberei.

Több ezren voltak kíváncsiak a Püspökladányban szombaton az immár harmadik alkalommal megrendezett Krampuszfesztivára.

Három helyen tettek feljelentést, de egyelõre egy reagált.

Az állami gondoskodásban élõ gyerekekhez – a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonba – különös jármûvekkel érkezett a Mikulás: mivel még az idén nem esett hó, más közlekedési eszközt nézett ki magának a nagyszakállú: szirénázó tûzoltókocsikkal futott be.

Színes programok keretében kezdõdött meg az adventi ünnepségek sorozata Püspökladányban.

Ünnepelhetnek a hajdúhadháziak, a hajdúnánásiak, a püspökladányiak, a hajdúböszörményiek, a nyíradonyiak és a berettyóújfaluiak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

« 1. oldal »  Következő »