2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A településeink nem zárkóznának el a lehetõségtõl, de lennének bizonyos feltételeik.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkárhoz fordul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj utalási fennakadásai miatt – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A konzisztóriumok, a felsõoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei nem operatív döntéshozó, hanem stratégiai szervezetek lesznek a tervek szerint; egyetértési joguk pedig azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövõjét érintõ ügyeket megbeszéljék, azokban dûlõre jussanak – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatásért felelõs államtitkára egy budapesti rendezvényen.

Semmilyen döntés nem született és nem is fog születni a gyakorló iskolák átvételérõl az egyetemek és az iskolák véleményének figyelembe vétele nélkül – jelentette ki az Emberi Erõforrások Minisztériuma felsõoktatásért felelõs államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

A tervek szerint egy évvel tovább fizetné az állam a doktoranduszképzést, és a hallgatók több ösztöndíjat is kapnának – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatási államtitkára az M1 aktuális csatornának szerda este.

Akár már szeptembertõl, de legkésõbb jövõ év januárjától megkezdhetik mûködésüket a felsõoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei, a konzisztóriumok, amelyek több területen egyetértési joggal bírnak majd – mondta el Palkovics László felsõoktatási államtitkár az MTI kérdésére.

« 1. oldal »