2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

60 milliárd forint áthelyezésérõl döntött az országgyûlés, a pénz a kormányzati intézkedésekre szánt rendkívüli keretbe kerül. A változtatással a kormány egyúttal átvállalta az MTVA 47 milliárd forintos adósságállományát.

Megszûnik a diplomás munkanélküliek közmunkába való kényszerítése, pontosítják a pihenõnapok számítását is, megint módosul a munka törvénykönyve.

Benyújtotta a nemzeti felsõoktatási törvény módosítását csütörtökön az emberi erõforrások minisztere az Országgyûlésnek.

Jövõ októberben lesz a "kis népszámlálás", az október 1-jei állapotra vonatkozóan. Errõl kedden fogadott el törvényt a parlament - tudatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményben az MTI-vel.

Megalakult az új parlament2014-05-07 14:40:54

Letették esküjüket az országgyûlési képviselõk az alakuló ülésen.

Felavatták az Országház megújult homlokzatát pénteken. Kövér László házelnök az ünnepségen azt mondta, az Országházhoz hasonlóan a közeljövõben a magyar állam intézménye, szervezete és mûködése is újjászületik.

A pedagógus-béremelés kiterjesztésérõl szóló elõterjesztést vitatja meg az Országgyûlés ma, kétnapos rendkívüli ülése elsõ napján.

A parlament kivételesen sürgõs eljárásban tárgyalta az errõl szóló javaslatot, amelyet 238 igen szavazattal megszavaztak a képviselõk. A törvény várhatóan napokon belül életbe lép.


Budapest, 2012. május 18., péntek – Az Országgyûlés akár már ma dönthet a távközlési adó bevezetésérõl, míg a médiaszabályozás változtatásáról szóló kormányzati javaslat esetében várhatóan csak a benyújtott módosító indítványokról határoznak. A Ház emellett ma kezdhet tárgyalni a svájci CERN kutatóintézet Csillebércre tervezett új adatközpontjának állami támogatásáról, valamint a Budapesti Olimpia Központ rekonstrukciójáról.

Az Országgyûlés akár már a jövõ héten dönthet a távközlési adóról, amennyiben a képviselõk hétfõn felveszik a parlament háromnaposra tervezett napirendjére az errõl szóló kormányzati elõterjesztést, továbbá péntekre új ülésnapot hívnak össze az indítvány elfogadására. A Ház a hét utolsó munkanapján szavazhat a kabinet médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggõ törvénymódosító javaslatáról is, ezt megelõzõen, szerdán pedig az új Büntetõ törvénykönyvrõl kezdõdhet általános vita.

 

 

Budapest, 2012. április 9., hétfõ (MTI) – Az egyszerûsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak csütörtökig, április 12-ig kell befizetniük az elsõ negyedév utáni adóelõleget, bevételük 37 százalékát.

 

A vásárlás egyik feltétele, hogy az ingatlan forgalmi értéke nem haladja meg Budapesten és a megyei jogú városokban a 15 millió, egyéb településeken a 10 millió forintot. Legkorábban fél év múlva élhetnek majd az adósok a visszavásárlás jogával.

Budapest, 2011. november 28., hétfõ (MTI) – Megszûnnek a korhatár elõtti nyugdíjak, január 1-jétõl nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésbõl fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegû ellátást kaphatnak a következõ évtõl, ha nem mennek vissza dolgozni a rendõrség szenior állományába.

Az országgyûlés már hétfõn szavazhat a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékének korlátozásáról, amennyiben a képviselõk megszavazzák a házszabálytól való eltérést. A képviselõk tárgyalnak a jövõ évi adótörvényekhez fûzött módosítókról is.

Budapest, 2011. október 29., szombat (MTI) – Az áfát is beleszámítva mintegy 16 forinttal drágítja a gázolajat a jövedéki adó 13 forintos emelése november 1-tõl, az emelés valószínûleg más termékek és szolgáltatások árára is hatni fog, mivel a dízel fontos szerepet játszik a szállításban.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Az Országgyûlés jövõ heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekrõl szóló törvény módosításának általános vitáját. A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer “életvitelszerû lakhatásra” használ közterületet.

Döntöttek a bankadóról2010-07-26 13:24:36
Kétnapos ülést tart az Országgyûlés ezen a héten. A képviselõk hétfõn megválasztják az Állami Számvevõszék elnökét és alelnökét, kedden pedig az államfõ személyérõl szavaznak.

A Jobbik szerint azt a tendenciát lehet megfigyelni, hogy a kormánytöbbség a parlamenti bizottságokban folyamatosan leszavazza az ellenzéki módosító indítványokat, így a párt szerint azok még akkor sem kerülhetnek az Országgyûlés elé, ha a legnagyobb társadalmi igényeket elégítenék ki.

« 1. oldal »  Következő »