2024. április 24. Szerda, György.
 


Pocsaj – Lorántffy Zsuzsannára, az iskola névadójára emlékeztek a pocsaji diákok az elmúlt héten.


Pocsaj, Esztár – Szennyvíztisztító és 32 kilométer hosszú csatornahálózat kiépítésére nyert csaknem 1,6 milliárd forint európai uniós támogatást a Pocsaj-Esztár Víziközmû Társulás.

 


Pocsaj - „Pünkösdölõ” címmel szerveztek a gyerekeknek a pocsaji iskolában egy zenés délutánt május 21-én, melyet a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

 

 

 

Az elmúlt héten virágvasárnapon Pocsajban barkaszentelés volt a görögkatolikus templomban. Kanyó Árpád görögkatolikus pap az ünnepi szentmise után mindenkinek egy-egy szál szentelt barkát adott.

Húsvétváró napot szerveztek a pocsaji tájháznál, a Mesevár óvoda ovisainak. A Román Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával létrejött tojásvadászaton, tojásfestésen minden gyerek jól érezte magát a szeles idõ ellenére is.


Pocsaj – A hagyományokat megõrizve ötödik alkalommal rendezte meg a Pocsaj nagyközségi és a Román Kisebbségi Önkormányzat a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót március elsõ hétvégéjén.

 


Pocsaj – Farsangoltak a pocsaji iskolások február 25-én: jelmezbe öltözve temették a telet a felvonulók, szereplõk.

 

 

Pocsaj - Ötödik alkalommal rendezi meg a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat a Magyar-Román Lakodalmas- és Võfélytalálkozót Pocsajban, március 3-án.

Ismét gyúrtak Pocsajban2012-02-13 09:33:49


Pocsaj – Ismét megkezdõdött a készülõdés Pocsajban a közelgõ võfélytalálkozóra: a pocsajiak és más, környékbeli településrõl érkezõ asszonyok csigát gyúrtak február 11-én.

Hivatalosan is megtörtént a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola új részének átadása január 25-én, délelõtt 9.40 perckor.

Pocsaj - EU-s élelmiszercsomagot adtak december elején a rászoruló családoknak, valamint a 60 év felettieknek Pocsajban.

A csomag tartalma volt: száraztészta, liszt, édesség, instant ételek, konzervek, melyek minden háztartásban valamennyi pótlást jelentettek.

Pocsaj – A falu vezetése a 2012-es esztendõben is törekszik a fizetõképességét, mûködõképességét zökkenõmentessé tenni. Ezt takarékos gazdálkodással fogja végrehajtani.

Nótakedvelõ Pocsajban2011-12-31 11:25:14

Pocsaj – Nem kis dologgal dicsekedhet Pocsajban Kiss Lajosné: több népdalverseny gyõztesének mondhatja magát.

Mikulás-futás Pocsajban2011-12-04 16:42:13

 


Pocsaj – Mikulás-napi futást rendeztek Pocsajban a Kikelet óvoda gyerekeinek az óvónénik december 2-án.

 

Pocsaj – „Közös nevezõ- közösségi jövõtervezés a kistérségben” címmel szerveztek összejövetelt, közös beszélgetést Pocsajban az iskola tornatermében november 8-án. A felsõoktatási-kistérségi program a Debreceni Egyetem programja a Berettyóújfalui Kistérségben a társadalmi hálózatok megerõsítése érdekében.

Templombúcsú Pocsajban2011-10-31 10:55:59

Pocsaj – Templombúcsún vettek részt a pocsajiak, elszármazottak október 30-án, vasárnap a görögkatolikus templomban.

 

Pocsaj - Pocsaj Önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetõen nemcsak új számítógépekkel gazdagodik az általános iskola, de lehetõség nyílik olyan eszközök használatba vételére is az oktatásban (interaktív tábla, projektorok), amelyekre korábban nem nyílt lehetõség.

Pocsaji falunap kilencedszer2011-07-26 15:29:46

 


Pocsaj - Kilencedik alkalommal fogja megrendezni Pocsaj a falunapot augusztus 6-án.

 

Pocsaj: tiszta víz2011-07-20 15:08:23

 


Pocsaj - Még mindig folynak a munkálatok Pocsajban az Ivóvízminõség-javító program keretében – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.

 

 


Pocsaj - Kacsát, csirkét, takarmányt osztottak vasárnap a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” jóvoltából Pocsajban is.

Pocsaj - 12. alkalommal rendezték meg Pocsajban a Kikelet Óvodában a „Kikeleti Kerek-Berek Gyermekfesztivált.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Román-Magyar Lakodalmas és Võfélytalálkozót Pocsaj önkormányzata és a Román Kisebbségi Önkormányzat a hét végén.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó bal parton a Bucsa és Nádudvar közötti szakaszon, valamint a Berettyó torkolati szakaszán.

Idõs asszonyt bántalmazott és rabolt ki kedden délután két hencidai fiú, akik már rács mögött vannak.

Több minisztérium közös szervezésében ez év tavaszán is meghirdették a „Virágos Magyarországért” versenyt, ahol virágosítással, parkosítással, környezetszépítéssel lehetett nevezni. A versenyfeltételek közé tartozott a község közösségi, kulturális élete is, a település szépsége, rendezettsége.

« Előző « 7. oldal »  Következő »