2024. április 24. Szerda, György.
 

Van aki pizzát vagy pitét eszik, de biztosan nem tudja, milyen finom a házi készítésû pilóta keksz. Az üzletben vásárolhatóak a nyomába sem jöhetnek.

Megtörténtek az elõkészületek a kürtõskalács hungarikummá nyilvánításához, de elég lesz-e a nemzetközi szakmai szervezet elhivatottsága az ügymenetben?

Táblás csokik házilag2014-01-14 09:16:21

A kézmûves csokiknak egyre nagyobb kultusza van hazánkban. Némi kézügyességgel és türelemmel otthon is készíthettek ilyeneket. Ajándékként és saját kényeztetés céljából is kiváló. Ha biztosra akartok menni, akkor szerezzetek be egy hõmérõt a temperáláshoz!

Csurgatott fánk recept2014-01-04 19:36:05

Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerû édessége, a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet.

A hideg téli napokon az egyik legjobb dolog a forró csoki, ami forró és csoki, és még véletlenül sem kakaó. Otthon is gyorsan és könnyen elkészíthetõ.

A Boci kedvelt sárgabarackos-kekszes csokiját otthon is könnyen elkészíthetitek. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, csak egy csokitábla forma. Ráadásul az otthoni változat csak természetes alapanyagokat tartalmaz. Kiváló ajándék lehet Valentin napra is.

Bizony, nemcsak zacskóban lehet haza hordani, otthon is gyárthatunk ropit. Igaz, felbuzdulásunk történetesen egy ajándékba kapott új szilikonformáknak köszönhetõ, de elõre bocsájtjuk: nélküle is megy.

A hallgatás nem természetes környezete a történeteknek. Szavakra van szükségük. Szavak nélkül elsápadnak, lebetegszenek és meghalnak. (D. Setterfield)

A kiürített sörösdobozok új funkciót kaptak, és máris készülhetett a pompás kürtõskalács. De vajon hogyan?

Foszlós, igazi vajaskiflit és ropogós héjú vizes zsemlét otthon is készíthetünk, az eredmény pedig elképesztõ: akár jobb is lehet, mintha mondjuk pékségben vettük volna.

Ha nincs tehenünk, akkor nem az õstermelõi "módszerrel" készítjük a tejfölt, azaz nem hagyjuk a friss tejet két-három napig meleg helyen megaludni.

Ha van jó marcipán, miért ne csinálnánk belõle jóféle házi szaloncukrot? Elkészítése egyszerûbb annál, mint bárki gondolná, ráadásul mennyeien finom!

« Előző « 2. oldal »