2024. április 19. Péntek, Emma.
 



Módosul a Facebook reklámpolitikája: a lájkok és megosztások többé nem érnek semmit.

Idén öt-tíz százalékkal bõvülhet a helyi rádiók reklámbevétele érdek-képviseleti szervezetük elnöke szerint.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint "az igazságosabb közteherviselés miatt bevezetett" reklámadótörvény világos, rövid és egyszerû, a szabályokat csak nagy nehézségek árán lehet félremagyarázni; a reklám közzététele adóköteles, ha a közzététel a törvényben meghatározott platformon valósul meg, adót 500 millió forint feletti reklámbevétel után kell fizetni.

A kétezres években számos bank szinte büszkélkedett azzal, hogy gyakorlatilag ügyfél-minõsítés nélkül ad különféle lakáshiteleket, kizárólag az ingatlan értékében bízva. A jó rating rendszer hosszú távon az alapja annak, hogy egy bank kiszûrje a nem fizetõ és a csaló ügyfeleket, ennek elhagyása fellendülõ idõszakban is okozhat mínuszokat, de válságban õrült veszteségekhez vezethet.

Kétféleképpen is kikerülhetik a reklámadó megfizetését a médiacégek, ha a kormány után a parlament sem változtatna a jelenlegi tervezeten. A kabinet tízmilliárdos költségvetési bevételt remél a reklámok adóztatásából.

Hitler rózsaszínben2010-05-25 10:29:54
A Gazdasági Versenyhivatal nyolcmillió forintos bírságot rótt ki a Tesco áruházláncra megtévesztõ reklámok és akciók miatt. A Tesco áruházlánc 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. közötti akcióiban tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ...
Felháborodással reagáltak szülõi szervezetek Franciaországban egy szerintük szexuális tartalmú dohányzás-elleni reklám miatt - közölte szerdán a francia média.
« 1. oldal »