2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Apró, de fontos fejlesztéseket tervez jövõre a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Ezek fõleg a jogosítványt szerzõknek kedveznek, de a rutinos autótulajok is jól járnak, könnyebb lesz például kiszûrniük a kontár szervizeket, és nem kell többé vizsgamatricákat kaparászni.

A járõrök a 48-as számú fõúton igazoltatták azt a gépkocsit, amelynek a gyanú szerint mindkét hatósági jelzése hamis volt.

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 32 éves hajdúhadházi lakossal szemben.

Lecserélte a rendszámot2015-02-09 21:12:03

Az ártándi határátkelõhelyen kilépésre jelentkezõ román férfi tehergépkocsija vontatmányán lecserélte a német ideiglenes rendszámot, hogy a pótkocsi elhagyhassa Magyarországot.

A külföldi rendszámhasználat utólagos igazolása, és a dokumentum helyszíni hiánya miatti bírságolás nem egyedi jelenség a magyar jogban - mondta Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke pénteken az MTI-nek.

Magyarország az adóelkerülés visszaszorítása érdekében büntetheti ugyan azokat, akik jogszerûtlenül használnak külföldi, például szlovák rendszámot, de az Európai Bíróság szerint nem elvárható, hogy valaki a helyszínen, azonnal igazolja, hogy jogszerûen használja a rendszámot - derül ki az Európai Bíróság hétfõi közlésébõl.

Illusztráció: HBN archív
Debrecen – Két-három hét késéssel tudják átadni a márkakereskedõk az új autókat, mert nem tudnak rendszámot „szerezni”.

 

Jövõre területi, a kistérségeket nyugdíjazó járások alapján kiosztott, 168 különféle régiót jelölõ rendszám kerülhet bevezetésre.

 


Szakmailag nem indokolt a terület alapú rendszámtábla bevezetése

Még az idén döntés születhet a megyei, járási alapú rendszámokról. Amennyiben a bevezetés mellett döntenek, a mûszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere. Az Autós Nagykoalíció vezetõje a minap bejelentette: egy olyan országban, amelyen gépkocsival néhány óra alatt át lehet érni, szakmailag semmi nem indokolja a területi alapú rendszámokat.

Az elsõ hullámban érkezõ szlovák rendszámú áradat után megjelentek a német, osztrák és ukrán rendszámú autók, de akár brit, amerikai, vagy akár valamely óceániai szigetország rendszámával is találkozhatunk. Miért? A cikkbõl kiderül!

Néhány hónapja írtunk arról, hogy a magyar hatóságok megelégelték a külföldi rendszámokkal történõ taktikázást, ezért más országok hivatalos szerveivel összefogva megpróbálják felszámolni a rendszámbizniszt.

Érinthetetlenek a DT rendszámok tulajdonosai? A Z rendszámos kocsi az, ami nem is létezik? P-ssel elkerülhetõ a regisztrációs adó? Kis rendszám-határozó.

« 1. oldal »