2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Földmûvelésügyi Minisztériumhoz tartozó állami erdõgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tûzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.

2015 márciusában a Fõgáz Zrt. bázisán kezdi meg lakossági szolgáltatási tevékenységét, majd a rendszer folyamatosan bõvül: második lépcsõben az áramszolgáltatás, harmadikban pedig a távhõ területén léphet be az állam a piacra egyetemes szolgáltatóként.

Október elsejétõl a távhõ lesz olcsóbb: 3,3 százalékkal.

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépõ szabálya szerint a távhõ díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.

A közfeladata ellátást célzó projektekre pályáztatás nélkül is elnyerhetõek lesznek a források, egymillió euróig pedig csak normatív feltételeket támasztanak a pályázókkal szemben. Emellett maximálják a pályáztatások könnyû költségeit, az eddig kommunikációra, tanácsadásra kifizetett pénzek a pályázóknál maradhatnak, és az adott beruházás színvonalát emelhetik - mondta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár a köztévében. A korábbi uniós költségvetési ciklusban Magyarország mintegy 1500 milliárd forintot fizetett ki a beruházásokhoz nem közvetlenül kapcsolódó szolgáltatásokra, vagyis gyakorlatilag ekkora összegbõl finanszírozták a pályázatírók bérét.

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány – ahogy vállalta – folytatja a rezsicsökkentést: a tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertõl pedig az távhõ ára csökken további 3,3 százalékkal – nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivõ kedden az MTI-nek.

A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében – közölte Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetõje az MTI-vel.

A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében - közölte Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetõje.

Amíg nem érjük el, hogy az Európai Unióban mi legyünk a legolcsóbbak, addig megyünk tovább elõre - mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs képviselõje, Németh Szilárd Kifejtette: ez azt jelenti, hogy tovább csökkenhet a gáz és a villany ára, de nemcsak a lakosság körében, hanem a vállalkozásoknál is.

Várhatóan jövõre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemrõl és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára.

A múlt év õszihez képest 5,7 százalékkal kevesebbe kerül az áram hétfõtõl, miután a rezsicsökkentésrõl februárban hozott törvény erre vonatkozó szabálya vasárnap hatályba lépett.

Szeptember elsejével további 5,7 százalékkal lesz olcsóbb az áram, így tavaly január óta már negyedével csökkent az áramdíj. Németh Szilárd a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoportjának vezetõje megerõsítette: a lakossági rezsicsökkentés után jön az ipari rezsicsökkentés is. A politikus emlékeztetett: a lakossági fogyasztóknak a távhõ áráért októbertõl kell majd 3,3 százalékkal kevesebbet fizetniük.

A harmadik rezsicsökkentési törvénynek megfelelõen megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzésérõl szóló rendelet módosításáról, amely tartalmazza a szolgáltatók által alkalmazható maximális áramtarifadíjakat szeptember elsejétõl.

Ezúttal az áram ára csökken majd, 5,7 százalékkal. És õsszel lesz még egy csökkentés: októbertõl, a fûtési szezon kezdetétõl a távhõ lesz olcsóbb, valamivel több, mint 3 százalékkal.

A múlt év õszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertõl a villanyszámlán – a rezsicsökkentésrõl februárban hozott törvénynek ez az elõírása szeptember 1-jén lép hatályba.

A múlt év õszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertõl a villanyszámlán - a rezsicsökkentésrõl februárban hozott törvénynek ez az elõírása szeptember 1-jén lép hatályba.

Munkacsoportot hoz létre a kormány a nonprofit közszolgáltatási rendszer elõkészítésére - derült ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból.

Bõvülhet a fogyasztóvédõk hatásköre, a parlamentnek pénteken benyújtott törvényjavaslatban szerepel többek között a hatóság jogkörének kiterjesztése a víziközmû-szolgáltatók üzletszabályzatának vizsgálatára, illetve a kéményseprõ-ipari közszolgáltatók számlázási gyakorlatának ellenõrzésére – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) hétfõn az MTI-vel.

Több idõ lehet a jövõben a távhõszámlák befizetésére - legalábbis ezt javasolja a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politkusa. Németh Szilárd fogyasztói észrevételek alapján kezdeményezi, hogy legalább 15 napja legyen az ügyfeleknek a számlák befizetésére. Ezen kívül törvényben írná elõ azt is, hogy minden közszolgáltatónak honlapot kellene üzemeltetnie.

Semmilyen rangsor nem igazolja, hogy nálunk lettek volna a legmagasabb energiaárak.

Százharmincezer füstelvezetõ marad ellenõrizetlenül Hajdú-Biharban július elseje után.

Van, ahol százmilliós a veszteség, ugyanakkor a hõszolgáltatónál az állam megpótolta a kiesést.

Megnyugodhat mindenki, mert a szeptember 1-jei 5,7 százalékos áramdíj- és a 3,3 százalékos távhõdíjcsökkentés októbertõl nem került veszélybe - közölte Németh Szilárd a Ma reggelben.

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva pedig nonprofit közmûszolgáltatót hoz létre - jelentette be a nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Villamos Mûveknél. Németh Lászlóné azt mondta: az ehhez szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyûlés.

« 1. oldal »  Következő »