2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Megfelelõ eredményt hozott a sertés tõkehús áfájának év elejei 5 százalékra csökkentése. Nõtt a forgalom, az ágazat azonban így is nehezen tud versenyezni az orosz embargó miatt olcsó nyugat-európai importtal a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint.

A sertés- és a baromfihús kiegészítõ termékek, mint a zöldség és a gyümölcs, nem igazságos, ha az egyiknek alacsonyabb az áfája, állítja a Baromfi Terméktanács. Egy adókulcsra van szükség, és a fogyasztóknak kell eldönteniük, melyik terméket választják.

Az áfacsökkentés révén mérséklõdött a sertéshús ára, az üzletekben folyamatos a vásárlói érdeklõdés az áru iránt - mondta Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter az állami tévének.

Milánóit szeretne fõzni, vagy egy jó fasírtot, netán paradicsomos húsgombócot? Januártól jelentõsen csökkent a sertéshús áfája. De a multik máshogy értelmezik az áfacsökkentést, mint a sarki hentes.

Az Európai Bizottság ez év április 29-én kelt rendeletében a sertéshús magántárolási támogatási kérelmek beadását a május 2-8. közötti idõszakra felfüggesztette, az intézkedés pedig május 8-án lezárul – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája az MTI-vel pénteken.

A Baromfi Termék Tanács értetlenül áll Varga Mihályék javaslata elõtt.

Készül a sertésáfa2012-10-18 13:43:29

Készül a sertésáfa
Hajdúböszörmény - Egyetért a sertéshús kereskedelem kifehérítését célzó törekvésekkel Erdélyi Zoltán, a Hajdúböszörményi Mezõgazdasági Zrt. vezérigazgatója, azonban tart attól, hogy a fordított áfa bevezetése a kisebb cégeknek akár a véget is jelentheti.

« 1. oldal »