2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetõjével és társaival szemben javasolnak vádemelést a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a falu hátrányos helyzetû fiataljai számára elnyert pályázati pénzbõl 22 millió forint elköltését fiktív számlákkal igazolták.

Debrecen – 14 év börtön és 570 millió forint vagyonelkobzás az elsõfokú ítélet „mérlege”.

 

Folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, pénzmosásban, közokirat-hamisításban és csalásban mondta ki bûnösnek a Debreceni Ítélõtábla hétfõn azt a négy vádlottat, aki 2007-ben csaknem 400 millió forint értékû intervenciós kukoricát értékesített. A vádlottak a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerzõdött partnereként tároltak 10 900 tonnányi gabonát, ebbõl több mint 10 500 tonnának nyoma veszett - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

Az alkalmazottak nem szórták ki a vetõföldre a rájuk bízott pétisót, hanem egy részét eladták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amely könnyû sérüléssel végzõdött. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt pedig az ellenük érvényben lévõ körözés alapján. A rendõrök 18 személyt állítottak elõ, köztük 6 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa a különösen nagy értékre, folytatólagosan, üzletszerûen elkövetett sikkasztás bûntette miatt Cs. Gyula ellen indult büntetõügyben megváltoztatta az elsõfokú bíróság ítéletét és a vádlott vonatkozásában 211.123.730.- forint vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben az elsõfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a HM EI Zrt. vezérigazgatóját. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb hadiipari cégének vezetõjét különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják.
Jelentõs értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt hallgatott ki szerdán a rendõrség egy monoki férfit Miskolcon. Az RTL Híradó úgy tudja, Szepessy Zsolt monoki polgármesterrõl, az Összefogás Párt vezetõjérõl van szó.
Lezárta a nyomozást a Vám- és Pénzügyõrség a MÁV Biztosító egymilliárd forintos sikkasztási ügyében. A MÁV ÁBE intézõ bizottságának elnökét sikkasztással, pénzmosással, csalással és hûtlen kezeléssel gyanúsítják.
Sikkasztott a roma vezetõ?2008-10-20 08:14:46

Mintegy 2 millió forint elnyert támogatás jogosulatlan használatával, illetve további 3 millió forint értékben elkövetett sikkasztás büntettével vádolják a Cigány Vezetõk Szakmai Egyesületének a gazdálkodásért is felelõs vezetõjét.

« 1. oldal »