2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Beviszik a 21. századi, modern technológiát az óvodákba is. Reméljük, nem jutnak olyan sorsra, mint a tíz évvel ezelõtti, kakaóbiztos számítógépek. Az igény egyre nagyobb: úgy kell a digitális írástudás, mint a hagyományos.

Sem az idõ múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló elõtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.

Rászoruló családban élõ, 10-14 év közötti gyerekek pályázhatnak számítógépre jó bizonyítványukkal a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány támogatói programjában.

Magyarország legnagyobb teljesítményû szuperszámítógép-központját hozzák létre 2014 végére a Debreceni Egyetemen (DE) - jelentette be a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke pénteken.

Harminc éve, 1983. november 10-én látott napvilágot a számítógépes vírusok õse.

Az év végén zárul a VariaTech Consulting Kft. 81,5 millió forintos kutatóprogramja, amelynek keretében infotechnológiai fejlesztõ cégek számára készítenek a hatékonyságot növelõ számítógépes fejlesztõ környezetet.

Az Apple vezérigazgatójának, Timothy D. Cooknak a jóslata szerint biztosan elérkezik az a nap, amikor az Apple iPadéhez hasonló táblagépek eladásainak száma meghaladja a hagyományos PC-két. Ez az elõrejelzés számos olyan elemzõ szakember, illetve tapasztalt technológiai ipari vezetõ véleményére támaszkodik.

Pocsaj - Pocsaj Önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetõen nemcsak új számítógépekkel gazdagodik az általános iskola, de lehetõség nyílik olyan eszközök használatba vételére is az oktatásban (interaktív tábla, projektorok), amelyekre korábban nem nyílt lehetõség.

Nyíregyháza fõterén sétáló járókelõket kérdeztünk a számítástechnika világáról. A fiatalok sem szerepeltek valami fényesen! Nézze meg humoros összeállításunkat!

E-mailben érkezik és még ki nem adott dalokat ígér.

« 1. oldal »