2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az úgynevezett Y generáció, azaz a 20-35 év közöttiek 64 százalékával fordult elõ az elmúlt egy év alatt, hogy késve rendezte számláit, közülük a gyermekesek 71 százaléka nem mindig tudott idõben fizetni.

A kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázó rendszereit is az adóhivatalhoz. Az államtitkár szerint így fel lehetne számolni a csalásokat.

Számolni kezdett a NAV2015-07-16 13:19:51

Július elsején indult a NAV nyári ellenõrzéssorozata: az adóellenõrök és a pénzügyõrök a turisták által gyakran látogatott helyekre és a tömegeket vonzó rendezvényekre fókuszálnak. Az adóhivatal közlése szerint a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Postázza az adóhatóság az adózói folyószámlákról szóló kivonatokat.

Közel kétmillió háztartás intézné számláit az interneten 500 ezer helyett.

A lakosság közel 80 százaléka a mai napig postai csekkel fizeti számláit, pedig ma már sokkal olcsóbb és kényelmesebb megoldások is léteznek.

Nagyon sokféle módon lophatják a bankkártyaadatainkat, miközben gyanútlanul pénzünket vesszük ki a bankautomatából. A biztonságos kártyahasználat része, hogy a kártyánkat mindig olyan számlához kössük, amelyen kevés pénz van, egy-kétszázezer forintnál többet ne tartsunk rajta.

Egyszerûvé, egységessé, átláthatóvá és érthetõvé válnak a rezsiszámlák a jövõ évtõl - mondta Németh Szilárd országgyûlési képviselõ azután, hogy a Parlament elfogadta az egységes számlaképrõl szóló törvényt.

Magyarországon a 2012-ben kiállított számláknak mindössze 3,3 százalékát kényszerültek leírni a vállalkozások, ez elmarad a kelet-európai (4,9 százalék), és némileg az összeurópai (3,9 százalék) átlagtól is - derült ki az EOS-csoport 12 országban végzett kutatásából.

Lehet negatív összegû is a rezsidíj-csökkentés miatti megtakarítás: olvasónk legfrissebb elszámolóján mínusz 373 forintot érvényesített a szolgáltató.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint 56 ezer számla volt hibás, számlánként 10 ezer forint kötbért kell fizetni az érintett szolgáltatóknak.

A hétfõi Magyar Közlönyben megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely meghatározza az energiaszolgáltatók által a felhasználók részére kibocsátott számlák számlaképére vonatkozó követelményeket. A rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba.

 

Számla
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) – A Fidesz szerint már hétfõn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelezõ legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.

 

Automatákon keresztül is fizethetjük jövõre a számlákat - írja a keddi Magyar Nemzet. A csekkbefizetés a legfontosabb bevételi forrása a Magyar Postának.

Tízbõl két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével az év második negyedévében, 6 százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel is késett - derül ki a Tárki kutatásából.

Összeesett a konyhában januári gázszámlája láttán egy mezõhegyesi asszony. Az amúgy is számos betegséggel küszködõ 73 éves nõ a számla szerint 2009. december 31-étõl 2010. január 22-éig összesen 304 ezer 637 forint értékû gázt használt el - írja a beol.hu.
Március 1-jén lép hatályba az az uniós rendelet, amelynek értelmében az EU-ban és három másik országban a mobilinternetet használó ügyfelek számára a szolgáltatóknak lehetõvé kell tenniük, hogy külföldön internetezve a roaming során megválaszthassanak felsõ határt, ...
« 1. oldal »