2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Nyolc területre kötötte meg a szerzõdést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerzõdést.

Egyelõre nem várható, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan palagáz-kitermelés indulna Magyarországon - többek között errõl is beszélt az Origónak adott interjújában Szakál Tamás, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója. Szólt arról is, hogy a következõ években öt százalék alatt szeretnék tartani a kitermelés csökkenését.

  • Magyarországon és Horvátországban folytatná a kitermelést a Mol
  • A Makói árokban egyelõre nem lesz jelentõs kitermelés
  • Szeged mellett 2018 után futhat föl az olajkitermelés

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé barnakõszén feltárására és kitermelésére a Dubicsány I. bányatelek területén, valamint szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Hajdú-Bihar jelentõs részét lefedõen kereshet gázt két cég.

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta, Okány keleti és nyugati területein, továbbá a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására Battonya területén – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

« 1. oldal »