2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Többen születtek és többen is haltak meg az év elsõ öt hónapjában, mint az elõzõ esztendõ azonos idõszakában, a 22 és fél ezres népességfogyás pedig 22,7 százalékkal magasabb a 2014 elejinél - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

Problémás lesz a nyugdíj2015-07-14 14:06:50

Nem lesz egyszerû a magyar nyugdíjrendszer finanszírozása 2030 után. A nyugdíjasok aránya nõni fog, a gyerekek alacsony száma pedig azt mutatja, hogy egyre kevesebben lesznek a rövidesen munkaképes korúak. A KSH prognózisa szerint Magyarország lakossága 2080-ra 7 milliónál is kevesebb lesz.

Húsz hónapja folyamatosan növekszik a születések száma, és a kormány a jövõben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára anyák napja alkalmából vasárnap a budapesti Szent Imre kórházban, ahol köszöntötte a kismamákat.

Többen születtek és többen is haltak meg 2015 elsõ két hónapjában, mint egy éve ugyanebben az idõszakban, továbbá többen is kötöttek házasságot – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorstájékoztatójában.

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékrõl 3,4 ezrelékre mérséklõdött a 2014. január és november közötti idõszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfõn az MTI-vel.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megalakulása ötödik évfordulója alkalmából, most öt újabb bölcsõre írt ki pályázatot.

Sokszor elõfordul, hogy csak a beiskolázáskor derül ki a probléma.

Született problémaforrás 2014-11-27 09:13:57

Debrecen - „A világ egyik legintelligensebb lénye fekszik a bölcsõben.”

Öt éves csúcsot érhet el idén a születések száma, legalábbis az év elsõ nyolc hónapjának adatai ezt jelzik elõre. Január és augusztus között – ezek a legfrissebb adatok – majdnem 3 százalékkal több gyerek született, mint tavaly ebben az idõszakban. Nõtt a házasságkötések száma is. A héten bemutatott adótervek szerint januártól adókedvezményt kapnak a friss házasok, 2016-tól pedig tovább emelkedik a kétgyerekes szülõk adókedvezménye.

Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nõ dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.

Nemcsak Magyarországon, szerte a világon általános tendencia, hogy növekeszik a császármetszések száma.

Elsõáldozók Pocsajban2012-06-30 12:57:58


Pocsaj – Június 24-én, Keresztelõ János születése ünnepén hat gyermek járult elõször szentáldozáshoz a pocsaji görögkatolikus templomban: Gajdics Izabell, Nagy Nóra, Tóth Bernadett, Szima Norbert, Czár Mátyás és Kolozsvári Dominika.

Megszületett az elsõ magyarországi földimalac kölyök a gyõri állatkertben. Az ellés nem csak hazánkban számít különlegességnek, de Európában az elmúlt egy évben ez az elsõ kölyök és az egész világon is összesen csak három született 12 hónapon belül.

« 1. oldal »