2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az USA sok bevándorlót akar látni Európában, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint ezért kritizálta az amerikai nagykövet tegnap Magyarországot. Colleen Bell amerikai nagykövet tegnap egy elõadásában azt mondta, hogy a kormány menekültekkel kapcsolatos kommunikációja idegenellenes üzenetekbõl áll.

A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól "ésszerû távolságig" húzódó kerítés megépítésének elõkészítésérõl döntött a kormány - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Nyolcmillió eurót kap Magyarország az Európai Uniótól, hogy segítse a migrációs nyomás kezelését - jelentette be Budapesten az EU menekültügyi biztosa. Az még nem világos, hogy Magyarország ezt pontosan mire költi, de Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert az is meglepte, hogy az EU Magyarország területén belül állítaná fel az ideiglenes regisztrációs központokat.

Magyarország négy kereskedõházat hoz létre Oroszországban, egyet-egyet Jekatyerinburgban, Kazanyban, Rosztovban és Szentpéterváron - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1 Ma reggel, illetve a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Magyarország és Lengyelország stratégiai partner, bár a két ország között lehetnek megközelítésbeli különbségek, a legfontosabb kérdésekben mindig egyetértettek, és megtalálják a módját, hogy ez a jövõben is így legyen - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki horvátországi munkalátogatásán megbeszélést folytatott Josko Klisovic külügyminiszter-helyettessel, majd Krk szigetén megnézte a leendõ LNG terminál helyszínét és találkozott horvát energiavállalatok képviselõivel.

A Ceva-Phylaxiánál elkészült az 50 milliárdodik baromfi vakcina. Az ünnepségen a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára is ott volt.

A magyar gazdasági teljesítmény növeléséhez kellenek a folyamatosan fejlesztõ, munkahelyeket teremtõ nemzetközi befektetõk, olyanok, mint a svájci Hoffmann Neopac, a debreceni Tu-Plast Tubusgyártó Kft. anyavállalata – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Exmibank. A magyar exportõröket segítõ pénzintézet elsõ vidéki irodája a nyáron nyílik Gyõrben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.

A visegrádi négyeknek, Magyarországnak, Lengyelországnak, Csehországnak és Szlovákiának vezetõ szerepük lesz az erõs Európa megteremtésében - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfõn Budapesten.

A hozzávetõleg 3 milliárd dolláros beruházást kínai hitel segítheti. A kínai, a magyar és a szerb kormány közös bizottsága elsõ ülésén már megállapodások is születtek.

Helyette olyan külpolitika kell, amelynek "egyértelmû és bevallott, semmiképpen sem szégyellt" célja a külgazdasági érdekérvényesítés - mondta a Népszabadságnak a külügyi és külgazdasági államtitkár, aki szerint azzal, hogy a külgazdaság kerül a külpolitika fókuszába, egyszerûen mérhetõvé válnak a teljesítmények.

« 1. oldal »