2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A hétvégén majd két hetes szünetet követõen a Török Nagydíj helyszínére, Isztambulba érkezik meg a Forma-1-es cirkusz. A hatodik törökországi futam idén ismét nem a nyári szünetet követõen a Magyar Nagydíj után, hanem májusban kerül megrendezésre.

Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája a múlt hét után ezúttal is érinthetetlennek bizonyult. Az energiaital-gyárosok versenyzõje az élrõl rajtolhatott, s meg is tartotta elsõ helyét, amit aztán négy biztonsági autós szakasz és egy kiállás alkalmával egyetlen egyszer nem adott át másnak.

Az év legpatinásabb versenyével, a Monacói Nagydíjjal folytatódik a hét végén a száguldó cirkusz, a Forma–1-es világbajnoki sorozat.

A világbajnoki címvédõ Jenson Button gyõzelmével zárult a sok remek csatát és az idõrõl idõre eleredõ esõ miatt jókora káoszt hozó Formula–1-es Kínai Nagydíj. Sikerével Button átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A jelenlegi világbajnok, Jenson Button nyerte a Forma-1 Ausztrál Nagydíját vasárnap Melbourne-ben. A McLaren-Mercedes 30 éves pilótája 12 másodperccel a Renault-s Robert Kubica elõtt ért célba. Harmadik helyen a Ferrari versenyzõje, Felipe Massa végzett.
Alain Prost, a hajdani világbajnok izgatottan figyeli Michael Schumacher Forma-1-es visszatérését és elárulja: szívesen ralizna újra.
Karrierje legjobb F1-gépével készül a szezonra a kétszeres világbajnok, állítja, az F10-es annál is többet tud, amit eddig mutatott.
A hétszeres bajnok úgy érzi magát, mint karrierjének kezdetén. Nem fáj a nyaka, a kocsi megbízható, élvezi. Szerdán megy újra.
A Mercedes 1955. után idén áll rajthoz gyári csapattal a Forma-1-ben elõször. A tavalyi világbajnok istállót, a Brawn GP-t átvevõ német konszern Stuttgartban, a Mercedes Múzeumban mutatta be 2010-es autójának festését. Az új karosszéria február elsején a valenciai teszten debütál.
Noha 2009-ben jelentõs változásokon esett át a Forma–1 – elsõsorban az autókat érintette a szabálymódosítások sora, s jelentõsen átalakult a járgányok külseje –, 2010-ben is tartogat újdonságokat a száguldó cirkusz.
Visszatér a Forma 1-be Michael Schumacher - írja a német Bild napilapra hivatkozva a BBC. A hétszeres világbajnok pilóta egy évre kötelezi el magát a Mercedes csapatnál.
Kategóriát vált az ex-F1-bajnok, 2010-re megegyezett a Citroennel. Csak egy világbajnoki futamot hagy ki, az egyik legjobb autót kapja.
Mi lesz Kimi Raikkönennel?2009-11-17 15:19:51
Jenson Buttont állítólag hamarosan bejelenti a McLaren, így Kimi Raikkönen egyetlen esélye elveszni tûnik. A Mercedesnél van még szabad hely.
A Red Bullnak nem maradt ellenfele Hamilton kiesésével, Webber 2. lett. Szenzációs utolsó körrel ért véget a szezon, de Button maradt 3.

A sivatagi pályáé a leghosszabb egyenes, 50 ezer fedett helye van, hotel és föld alatt is mennek a gépek.

A Forma1 Suzukában rendezett Japán Nagydíján a Red-Bull versenyzõje Sebastian Vettel végig vezetve nyerte meg a futamot.

2010-tõl három évre a Ferrarihoz szerzõdik a korábbi kétszeres világbajnok, Fernando Alonso - közölte a Forma-1-es istálló szerdán Rómában.
Alonso megy a Ferrarihoz?2009-09-29 19:10:32
« 1. oldal »  Következő »