2024. április 16. Kedd, Csongor.
 


Mint már korábban többször beszámoltunk róla, páratlan esemény  elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Ennek apropóján ezúttal a Bihari Természetbarát Egyesület - mint a Találkozó hivatalos szervezõje - elnökével, Hegedûs Zoltánnal beszélgettünk.

Szintén helyi kötõdésû zenekar a Szélsõ Érték, amely megalakulását tekintve viszonylag fiatalnak számít. Az önmagát hard-beat zenei címkével illetõ banda hétpróbás zenészekbõl verbuválta tagjait, együttesi szinten minden tagnak volt már rockosabb elõélete. A csapattal kapcsolatban az öreg motoros frontembert, Papp Zsoltit kérdeztük.

Megjelent a berettyóújfalui Szélsõ Érték zenekar bemutatkozó albuma.

A Zemplén lábánál, festõi környezetben, Szegi község Vízi Turisztikai Bázisán szervezi meg Természetbarát és Zenei Találkozóját a berettyóújfalui Szélsõ Érték hard-beat együttes, a helyi önkormányzattal, a Bihari Természetbarát Egyesülettel és a Zodiac Film összefogásával. A rendezvény várhatóan július 24-25-26-án lesz.

 

  Papp Zsolt azok közé az emberek közé tartozik, akiknek egész életét meghatározza a zene. A nyolcvanas évek második felétõl voltak zenekarai. A legjelentõsebb a Trident és a Szeg nevû csapatok, melyekkel komoly, országos sikereket ért el. Miután kiszállt az utóbbi együttesbõl, már nem igazán akart újabb zenekart. Írogatta a dalokat, de úgy volt vele, hogy talán a most kilenc éves fia - aki természetesen szintén zenész - egyszer majd hasznukat veszi. Aztán késõbb mégis megalakította a Szélsõ Érték nevet viselõ hard-beat zenei formációt. Az együttesrõl beszélgettem vele a minap a berettyóújfaluiak által jól ismert Parola Pinceklubban, a próbájukat megelõzõ órában.

« 1. oldal »