2019. szeptember 19. Csütörtök, Vilhelmina.
 
Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkezõ migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.
Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkezõ migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.

Ötvenegy csoportban 1307 határsértõt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.Három villogõ rendõrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetõt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra.

Tovább csökkent a belvízzel elöntött terület Magyarországon, 83,5 ezer hektár van víz alatt, egy szakaszon még mindig harmadfokú készültség van érvényben - közölte az Országos Vízügyi Fõigazgatóság pénteken az MTI-vel.

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

Két Nobel-díjas biokémikus, Ada Yonath és Aaron Ciechanover is elõadást tartott a Nobel-díjasok - tehetséges diákok találkozóján, melyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg hétfõn Szegeden.

A Tisza-parti városban uniós támogatással megvalósuló, 30 milliárd forintos költségvetésû, villamos- és trolibuszvonalak fejlesztését, valamint jármûvek beszerzését is magában foglaló tömegközlekedés-fejlesztési program egyik eleme az utastájékoztató rendszer.

A természettudományi kutatásoknak a nemzetközi kutatási térben is figyelemre méltó további fejlõdéséhez, valamint a kutatásait Magyarországon folytató tudósközösség lehetõségeinek bõvüléséhez járulhat hozzá a lézerközpont.

Fotó: Mudra László [origo]Nincsenek egyedül annak az angyalföldi társasháznak a lakói, akiknek gyakorlatilag újra meg kellene vásárolniuk az egyszer már kifizetett lakásukat, mert átverte õket a kivitelezõ. Az ügyrõl szóló cikkünk megjelenése óta fél tucat hasonló esetrõl értesültünk. Makón, Szegeden, Kalocsán, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon és a fõváros 17. kerületében is akadnak olyanok, akiket önhibájukon kívül kilakoltatás fenyeget.

 

Kedden késõ délután érkeznek meg a Rembrandt rézkarcok Szegedre. Hetvenkét alkotást mutatnak majd be a szeptember elsején nyíló tárlaton a Regionális Összmûvészeti Központban, ...

Az ötvenhárom évvel ezelõtt végzett diákok találkoztak Szegeden.

« 1. oldal »