2024. április 24. Szerda, György.
 

Tovább csökkent az NB I nézõszáma, a klubok tavaly is veszteségesen mûködtek, a játékosok értéke is megcsappant, ráadásul arányaiban több az idegenlégiós, mint korábban – többek között ezek derültek ki az immáron ötödik Sportgazdasági Nagyítóból. A tanulmányt készítõ Muszbek Mihály szerint a magyar labdarúgásban megtörtént a pozitív irányváltás, de ez az adatokban egyelõre nem látszódik.

A Budapest 2024-es olimpiai pályázatához készült megvalósíthatósági tanulmány szerint az egyik legfontosabb cél, hogy az olimpia miatt épülõ létesítmények a játékok után is gazdaságilag fenntarthatók legyenek. A csõd szélén táncoló Görögországnak ez nem sikerült, és egyetlen évtized alatt elkótyavetyélték az athéni olimpiára felhúzott létesítmények egy részét. A hatástanulmány készítésében is részt vevõ Bienerth Gusztáv szerint Budapest esélyei jelentõsen nõttek az utóbbi években. A tervezett helyszínek között feltûnik a Quaestor egyik telke is.

Városokra vonatkozó vadgazdasági modell kialakítását javasolja egy új tanulmány, amely a Pilisi Parkerdõ Zrt. megbízásából a lakott területeken egyre gyakrabban észlelt vaddisznók viselkedését vizsgálta – áll a szervezet MTI-hez eljutatott közleményében.

A saját márkák legintenzívebb vásárlói a magasabb jövedelmû háztartások.

A leendõ elsõsök szülei közül sokan augusztusban szembesülnek azzal, hogy több tízezer forintot kell egyik pillanatról a másikra kiadniuk különbözõ felszerelésekre. A K&H Bank szakértõje szerint érdemes a családi költségvetésben elõre tervezni az iskolakezdéssel. Emellett, ha a szülõk elég idõt szánnak arra, hogy összehasonlítsák az egyes termékek árát a különbözõ boltokban, több ezer forintot is megspórolhatnak.

Elsõs kisokosok Komádiban2012-05-21 06:48:13


Még a nap is kisütött szombaton Komádiban az elsõ évfolyamosok területi vetélkedõjére. A már hosszú évek óta hagyományosan megrendezett versenyre több település iskoláinak legügyesebb elsõsei érkeznek, kik magyar, matematika és környezetismeret tantárgyakból mérik össze tudásukat ezen a napon.

« 1. oldal »