2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A bankszámlákhoz kapcsolódó díjtételek egyoldalú emelését szeretné megakadályozni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy úgynevezett teljes bankszámladíj mutató bevezetésével. Ez a hiteleknél használt THM-hez hasonlóan mutatná meg, hogy egy bankszámlának milyen költségei vannak. Erre az MNB szerint azért van szükség, mert miután a Kúria a hiteleknél megállapította az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések tisztességtelenségét, várhatóan a bankszámladíjak emelésével próbálják majd a bankok a kiesett bevételeiket pótolni.

A devizahiteles perekben az adósok fõ célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédõ ennek lehetõségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvezõ bírósági döntés sem képes enyhíteni.

Az országgyûlés már hétfõn szavazhat a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékének korlátozásáról, amennyiben a képviselõk megszavazzák a házszabálytól való eltérést. A képviselõk tárgyalnak a jövõ évi adótörvényekhez fûzött módosítókról is.


Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – A kormány figyelemmel kíséri a végtörlesztéssel kapcsolatos esetleges problémákat, de az Országgyûlés feladata “ezeket az anomáliákat orvosolni” – mondta újságírói kérdésre a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón Giró-Szász András.

« 1. oldal »