2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Igazi rajongói írás jelent meg a tokaji aszúról a New York Times-ban. Az újságíró szerint az ember egy bizonyos kor után nem pazarolhatja magát rossz borokra, hiszen az élet véges: aki teheti, aszút igyon.

Az idén várhatóan nagyobb termést szüretelnek majd a gazdák a tavalyinál – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelõs helyettes államtitkára kedden az MTI érdeklõdésére.

A fogyasztók megtévesztését eredményezheti, hogy az Európai Bíróság elutasította a magyar fellebbezést a "Tokaj" márkanév ügyében - közölte állásfoglalását a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa pénteken az MTI-vel.

A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék Hungarikum-díjat kapott kedden.

Az idei aszútermésbõl a kizárólagos állami tulajdonban lévõ Tokaj Kereskedõház Zrt. a prémium kategóriát megcélzó tokaji aszút fog elõállítani.

A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedõ a szõlõ, illetve az aszú minõsége, a térség legnagyobb szõlõfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedõház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minõségre helyezi a hangsúlyt.

Új szabályokat vezetnek be a tokaji aszúra, hogy visszakerülhessen a világ prémium borai közé.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Megszülett az elsõfokú ítélet a rablógyilkosság ügyében

Két életfogytiglani büntetést is kiszabott a B.-A.-Z. Megyei Bíróság a két és fél évvel ezelõtti tokaji rablógyilkosság ügyében.

Embert próbáló feladat volt a Tokaji-hegyen kedd délelõtt keletkezett avartûz megközelítése, mivel a tûzoltók a terepviszonyok miatt gépjármûvel nem tudtak a tûz közelébe jutni. Kézi szerszámokkal fékezték meg a lángokat.

« 1. oldal »