2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Traian Basescu román államfõ bejelentette, hogy az amerikai rakétapajzs egyes részeit Romániába viszik. 2015-tõl telepítenének elfogórakétákat és radarokat, de ezt még a bukaresti parlamentnek is jóvá kell hagynia.
Az Egyesült Államokban 10 ezer ember halhatott meg a világjárványos influenzában, közöttük 1100 gyerek - közölte csütörtökön az amerikai járványügyi hatóság vezetõje.

Kedden magyar idõ szerint kora délutánra tûzték ki az Arész-1 új amerikai ûr- rakéta elsõ próbaútját. Ez a rakéta hordozná az Orion ûrhajót, amellyel az amerikaiak szeretnének visszatérni a Holdra, sõt elrepülni a Marsra is.

Nyolc éve történt

Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb terrortámadása történt 2001. szeptember 11-én. Helyi idõ szerint 8.46-kor, majd 9.03-kor két eltérített, "élõ bombaként" használt utasszállító csapódott a WTC ikertornyaiba.

John McCain szenátor közép-európai idõ szerint szerda hajnalban telefonon keresztül gratulált Barack Obamának gyõzelméhez, elismerve vereségét az elnökségért folytatott versenyben.

Sólyom László köztársasági elnök hétfõn megfontolásra visszaküldte az Országgyûlésnek az amerikai vízummentességhez kapcsolódó bûnügyi célú adatcserérõl szóló megállapodást kihirdetõ törvényt - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében.

« Előző « 2. oldal »