2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Holoda Péter 1 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérmet gyûjtött be a február közepén több napon át tartó egyik amerikai egyetemi úszóbajnokságon.

Európát és fõként a feltörekvõ piacokat nem igazán gazdasági-pénzügyi problémák, hanem politikaiak sújtják. A jelenlegi légkör kedvez a nacionalizmus terjedésének, ez pedig súlyosbítja a meglévõ gazdasági-pénzügyi problémákat. Európa bizonyos tekintetben ördögi körbe került – nyilatkozta az Alapblognak Bill Emmott, aki a The Economist volt fõszerkesztõje, jelenleg befektetési alapkezelõ cégek tanácsadójaként tevékenykedik.

Az Egyesült Államokba belépésre jogosító, csaknem tízezer lopott vízumra bukkant a rendõrség Mexikóban - hozta nyilvánosságra Tamaulipas állam fõügyésze.

Amerika erõs gazdasága pénzt hozhat a magyarországi befektetõknek is.

A magyar-amerikai üzleti kapcsolatok fejlesztése került terítékre a kamarában.

Eurót, amíg nem késõ!2015-01-29 14:53:37

Az amerikai óriásbank stratégája szerint Európa gazdasága erõteljesen növekedni fog.

Elõre megírt menetrendet emleget több sajtóorgánum is a Magyarországgal kapcsolatos nyugati bírálatok és nyomásgyakorlás ügyében. Egy befolyásos, az elõzõ amerikai külügyminiszterhez közel álló civil szervezet például már a nyáron javasolt több olyan lépést, amelyet az Egyesült Államok vezetése azóta meg is tett. Titkosszolgálati szakértõk is úgy vélik, hogy a tüntetések, a kitiltási ügy és André Goodfriend tevékenysége egy nem véletlenül kialakult eseménysor.

A budapesti amerikai nagykövetség látta el információval a washingtoni kormányzatot a civil társadalom magyarországi helyzetérõl - mondta André Goodfriend, az amerikai külképviselet ideiglenes ügyvivõje csütörtökön az ATV Egyenes beszéd címû mûsorában.

Magyarország számára fontos, hogy jó szabadkereskedelmi megállapodás szülessen az USA és az EU között, a tárgyalásokon nyugalomra, türelemre és megfontoltságra van szükség, semmit sem szabad elkapkodni - jelentette ki Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

Az Országgyûlés Európa több országát érintõ lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek feltárására létrejött vizsgálóbizottságának csütörtöki ülésén kiderült, hogy Magyarországon kiket hallgathattak le az Egyesült Államok titkos adatgyûjtése során - válaszolta újságírói kérdésre Kocsis Máté, a testület fideszes elnöke a bizottság ülése után.

Magyarország elsõ megválasztott vezetõjeként Antall József az új kezdetet képviselte az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolataiban - mondta Maximilian Teleki.

A Magyar Honvédség tizenkét, aknák elleni védelemre kialakított páncélozott harcjármûvet (MRAP) kapott kölcsön kiképzési feladatokra az Egyesült Államok hadseregének európai parancsnokságától, a jármûveket kedden vette át a honvédelmi miniszter a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivõjétõl.

A gazdag palaolaj- és cseppfolyósföldgáz-készleteinek köszönhetõen, az idén már az Egyesült Államok lehet a világ legnagyobb olajtermelõje, ha a nyersolajhoz hozzászámítják a cseppfolyósított földgázt és a bioüzemanyagot is - állapítja meg elemzésében az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgató-átjátszó központjainak helyszínét tartalmazó illusztrációs anyagot tett közzé a WikiLeaks, az egyik térképen Budapest is szerepel.

Október végétõl megkezdõdik az Agárdi Pálinkafõzde termékeinek értékesítése New York és New Jersey államban.

A globális felzárkózó térségen belül Közép- és Kelet-Európa gazdaságai a legérzékenyebbek a külsõ finanszírozási kondíciók esetleges romlására, amelyet az amerikai jegybank szerepét betöltõ Federal Reserve mennyiségi enyhítési programjának leépítése okozhat - áll a Standard & Poor's pénteken Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében.

Nem oldotta meg az Egyesült Államok hosszú távú államháztartási problémáit a "költségvetési szakadék" elkerülésérõl keddre virradóra létrejött kongresszusi megállapodás, és kétséges, hogy az amerikai politika jelenlegi állapotában egyáltalán képes-e fenntartható pályára állítani a közfinanszírozási rendszert - vélekedtek szerdai helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzõk.

Két év leforgása alatt másodszor kerül a kvázicsõd szélére az USA a két politikai oldal megegyezésre képtelen hozzáállása miatt. Lehetséges, hogy a politikusok a gazdasági visszaesést is bevállalják, hogy ne kelljen a vitában engedniük?

Katasztrofális válság fenyeget
Az USA a világtörténelem legnagyobb adósa, adóssága pedig évrõl évre halmozódik, ebbõl fakadóan pedig minden egyes újabb válság egyre súlyosabb lesz.

 

Több ezer embert köteleztek otthonaik elhagyására az Egyesült Államok keleti-partvidékén, miután korábbi gyengülése után szerdán ismét négyes kategóriájú hurrikánná erõsödött az Earl névre keresztelt ciklon.
Az ûrtörmelékkel kapcsolatos aggodalmak ellenére sikeresen összekapcsolódott vasárnap az Atlantis amerikai ûrsikló az épülõ Nemzetközi Ûrállomással. A 25 éves ûrsiklónak ez az utolsó útja, amint visszatér, tartalékállományba kerül.
Hat ember meghalt, és 57-en megsérültek az Egyesült Államok középsõ területein kialakult tornádók miatt. A viharok házak tetejét sodorták le, egész épületeket döntöttek romba.
Nem jelent problémát a Discovery hétfõre tervezett leszállásánál az európai légiközlekedést megbénító vulkáni hamufelhõ - közölte vasárnap a NASA. Egy nappal azután, ...
Csak végsõ esetben, szélsõséges körülmények kialakulása esetén használna atomfegyvert az Egyesült Államok - közölte kedden az amerikai elnök.
« 1. oldal »  Következő »