2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Ezen a vidéken egy szabály van, hogy nincs szabály – figyelmeztetett a sógorom, amikor „szûz magyar benzinturistaként” elõször átléptem vele az ukrán határt. Teljesen igaza volt. Nem csak a rossz minõségû fõutakon, még lakott területen belül is úgy közlekedtek a helyi autósok (ki Ladával, ki BMW-vel), mintha a kihelyezett KRESZ-táblák csak felesleges díszek lennének. Palicz István jegyzete.

Csütörtöktõl élesben mûködik a Véda közúti intelligens kamerahálózat elsõ 160 egysége, a sebességtúllépésekért már büntetést szabnak ki.

Bizonyított, hogy rövid távon biztonságosabbá válik a közlekedés, ha a jármûvezetõk állandó rendõri jelenlétet, ellenõrzéseket tapasztalnak, ez várható a traffipaxokat felváltó Véda közúti intelligens kamerahálózat csütörtöktõl élesben mûködõ egységeitõl is – mondta Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértõ szerdán az MTI-nek.

Csütörtöktõl kezdi meg éles üzemét a VÉDA közúti intelligens kamerahálózat elsõ 160 egysége, a mérések attól kezdve már joghatással járnak - jelentette be Jámbor István alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetõje hétfõn Óbudán, a közlekedési balesetek áldozatainak emlékmûvénél tartott sajtótájékoztatóján.

« 1. oldal »