2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Hálaadással tisztelegtek Bocskai István emléke elõtt a zarándoklat résztvevõi.

A vámospércsi és a debreceni rendõrök is õrizetbe vettek egy-egy férfit lopás miatt.

Kárpát-medence, azon belül a Nyírség bennszülött növénye ez a fokozottan védett kis növény.

A vámospércsi rendõrök elfogtak egy nõt, aki lopott igazolvánnyal akart pénzt felvenni egy debreceni bankban.

A megye több részén 400 négyzetméter kiterjedésûtõl 5 hektár méretû avartüzekhez hívták a katasztrófavédelem munkatársait a hétvégén - tájékoztatott Madai Petra szóvivõ.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Debrecen és Vámospércs között.

Megfékezték a lángokat2015-02-10 13:07:34

Vasárnap két tûzesethez riasztották megyénk lánglovagjait.

Három férfira támadt Vámospércs, Debreceni utcán egy 24 éves helyi lakos, de a rendõrök észlelték a cselekményt és elfogták a férfit.

A vámospércsi rendõrök vádemelést javasolnak az ellen a 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint három kiskutya hasát felvágta és egy negyediket súlyosan megsebesített.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bûntette miatt vádat emelt a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség az ellen a büntetlen elõéletû vámospércsi férfi ellen, aki a barátnõjével kapcsolatot létesítõ férfit féltékenységbõl agyonverte, majd a bántalmazást követõen a sértett több értéktárgyát eltulajdonította – tudatta dr. Pocsai Edit megyei fõügyész.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bûntette miatt javasol vádemelést a rendõrség azzal az 50 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint tavaly december 20-án gyilkolt meg egy vámospércsi lakost – tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság emberölés bûntett és kifosztás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozását befejezte.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 2-án 16 óra 38 perc körüli idõben a 48-as számú fõút Vámospércsen átvezetõ szakaszán – a Béke úton – közlekedett Nyírábrány felõl Debrecen irányába egy angol rendszámú személygépkocsi. A személygépkocsi a Hajnal utcai keresztezõdésnél eddig tisztázatlan okból elütött egy gyalogosan közlekedõ 62 éves helyi férfit.

Újabb tolvajok bûnhõdnek2014-11-19 09:21:30

A vámospércsi és a nyíradonyi rendõrök befejezték a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott négy férfi elleni nyomozást.

A hajdúböszörményi Idõsek Tanácsa az idõsek hónapját hagyományosan gazdag programmal teszi emlékezetessé. Ezek közül kiemelkedõ az egész napos ingyenes buszkirándulás.

Hajdútörténeti kiállítással indul a Vámospércsi Hajdú Napok július 4-én, pénteken a helyi mûvelõdési házban, ahol megemlékezhetnek a résztvevõk Bocskai Istvánról. Szombaton kirakodóvásár, kutyás bemutató, középkori zsoldosok fegyveres bemutatója várja a résztvevõket.

Lett és indiai résztvevõk is érkeznek a Mûvésznõk Nemzetközi Alkotótábora idei kurzusára, mely június 29-én veszi kezdetét.

Az alkotásra figyelhetnek2014-06-26 10:05:11

Nemcsak a tájház különleges, rejtélyes miliõje ad ihletést a vasárnaptól a településen alkotó mûvésznõknek, hanem a nyírségi erdõség is.

Erdélyben kirándultak2014-06-20 09:25:50

A Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola 55 hetedik osztályos diákja és tanáraik mentek Erdélybe háromnapos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul program keretében.

Százhetvenhét, ebbõl 6 megyénkbeli településen építenek ki térfigyelõ kamerarendszert a következõ hónapokban 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fülöp, Nyírbéltek, Nyírlugos, Vámospércs, Penészlek és Furta külterületein található csatornák rendbetételére pályázott és nyert a Berettyó Vízgazdálkodási Társulat – hangzott el azon a berettyóújfalui sajtótájékoztatón, amit Fekete Zoltán, a Társulat igazgatója tartott.

« 1. oldal »