2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A véradás ösztönzésére indított közösségi kampányt a Magyar Vöröskereszt - mondta a szervezet fõigazgató-helyettese.

Ments életet nyáron is2015-06-27 15:02:03

Több, mint 60 véradáson várja a donorokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete júliusban. A nyári kritikus idõszakra készülnek a vöröskeresztesek, kérve a donorokat, hogy nyáron se feledkezzenek meg a véradásról.

A nyaralókat is várják véradásokra Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében a vöröskeresztesek, hiszen nyáron a szabadságolások miatt csökken a donorszám, miközben a vérigény megnõ.


Véradókat ünnepel a világ Nosztalgia-véradással köszönti a donorokat a Véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 12-én, pénteken, Debrecenben a Bem téri Véradóállomáson.

Gyerekeket játékra, felnõtteket egészségügyi szûrésekre és – akik nem sportolnak aznap – véradásra invitál a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete május 30-án a Balmazújvárosi út 11-nél mûködõ sportáruházban.

Több mint kilencven életért adták vérüket a jelmezbe bújt Debreceni Hõsök szombaton a Bem Téri Vérellátó Központban.

A véradás az a segítségnyújtás, amikor önkéntesen, saját vérünkbõl csekély mennyiséget más személy számára felajánlunk úgy, hogy az alkalmas legyen a beteg gyógyítására – olvasható a Vöröskereszt honlapján, ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy bárki véradó lehet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg-ot.

Elismerték a véradókat2015-02-21 10:15:20

Bensõséges hangulatú ünnepségen köszöntötték Komádi rendszeres véradóit a napokban. Az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor.

Bensõséges hangulatban köszöntötték azokat a véradókat, akik rendszeresen adnak vért. – Erre az ünnepségre, díjátadásra a Barsi Dénes Általános Iskola ebédlõjében került sor. – Jelen voltak a kitüntetett véradók, a támogatók valamint Szatmári Margit a MVK HBM Szervezetének Véradó koordinátora, Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje, a Berettyóújfalui Vöröskereszt és a Véradóállomás képviselõi, Tóth Ferenc Komádi polgármestere és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Héder Zoltán alpolgármester, Jambrich Judit a MVK Komádi alapszervezetének elnöke, Fejes Erzsébet titkár, valamint helyi önkormányzati képviselõk.

Véradások idõpontjairól és helyszíneirõl ad tájékoztatást a Magyar Vöröskereszt Véradás – Vöröskereszt elnevezésû új mobilalkalmazása.

A település 71 önkéntes véradóját köszöntötték a Városháza dísztermében a napokban.

Debrecenhez hasonlóan Csökmõn is rendeztek véradást a napokban.

Kísérje jótett az adventi várakozást mindazokért, akiknek az életben maradás, egészségük visszaszerzése a legnagyobb ajándék.

A Magyar Vöröskereszt augusztus 31-ig a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is ott lesz.

Véradások szombaton2014-06-14 17:55:27

Országszerte véradásokat szervez a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) június 14-én, a véradók világnapján, és ekkor hirdetik ki a felsõoktatási véradóverseny gyõzteseit is a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt május 31-én véradó napot szervez Budapesten, Debrecenben, Gyõrben, Pécsen és Szegeden. A programokra 1200 fõ véradót várnak.

62 donor adott vért2014-04-27 12:07:51

A Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete véradást szervezett a Szent István téren álló Rendezvényházban.

Megpróbáltak kedvet csinálni az önkéntes véradáshoz, egy nap szabadság járt érte.

Évi szokásos kiszállásos véradását rendezte a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon csütörtök délelõtt.

Véradást szervez az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) december 14. és 23. között az ország több pontján, egyebek mellett a nagyobb budapesti bevásárlóközpontokban.

Tengeri féregbõl származó fehérjét tartalmaz az a mesterséges vér, amelyet a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem vegyészeti szakán állítottak elõ. Súlyos vérveszteséggel járó balesetek kezelésére szánják, egyelõre az állatkísérleteknél tartanak.

A Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepségen 137 fõ vett részt, január 25-én Komádiban, a Gyermekotthon ebédlõjében.

A Vöröskereszt bázis iskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tornatermében köszöntötték a 10, 25, 30, 40, 50, 60, 75, 80, 90 és 100-szoros véradókat.

 

Komádiban mindig is élen jártak a véradásban. Nem volt ez másképpen, a „RETRÓ” VÉRADÁSON sem! Miért volt retró? Azért, mert felidézte az „õsidõkben” a véradások hangulatát. Volt most is kolbász mustárral, sör és kóla. – Természetesen nem ezért mentek el vért adni a komádiak, hanem azért, hogy segítsenek bajbajutott embertársaikon, mint tették hasonlóan a Mezõsasról érkezõ kis csoport tagjai is.

 

 

Talán nem is sejti mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Aki általános jó közérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát, kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel!

 

« 1. oldal »  Következő »