2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Ments életet nyáron is2015-06-27 15:02:03

Több, mint 60 véradáson várja a donorokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete júliusban. A nyári kritikus idõszakra készülnek a vöröskeresztesek, kérve a donorokat, hogy nyáron se feledkezzenek meg a véradásról.

Mellény, amivel gyakorolható, hogyan mentsük meg azt, aki félrenyelt és fuldoklik; újraélesztés tanulásához csecsemõ- és kisgyermek-AMBU: ezekkel és más 21. századi szintû eszközökkel gyarapodott a Vöröskereszt oktatási központja megyénkben.

Összetartó erõ: véradás2015-06-18 14:36:55

„Ajándékozzon vért június 19-én 9 és 14 óra között Mikepércsen, és tapasztalja meg a régi véradások hangulatát!” – ezekkel a szavakkal kérik fel véradásra a donorokat és az új véradókat a Magyar Vöröskereszt Debreceni Szervezetének önkéntesei és munkatársai.

Gyerekeket játékra, felnõtteket egészségügyi szûrésekre és – akik nem sportolnak aznap – véradásra invitál a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete május 30-án a Balmazújvárosi út 11-nél mûködõ sportáruházban.

A véradás az a segítségnyújtás, amikor önkéntesen, saját vérünkbõl csekély mennyiséget más személy számára felajánlunk úgy, hogy az alkalmas legyen a beteg gyógyítására – olvasható a Vöröskereszt honlapján, ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy bárki véradó lehet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg-ot.

Együttmûködési megállapodást kötött a Hajdú Speciális Kutató-Mentõ Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Véradások idõpontjairól és helyszíneirõl ad tájékoztatást a Magyar Vöröskereszt Véradás – Vöröskereszt elnevezésû új mobilalkalmazása.

Ételt kérnek a legtöbben2014-12-14 17:41:10

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élõ emberek, ám a létfenntartás alapvetõ eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsõsorban tartós élelmiszerre.

A sérült és rosszullétes állapotok (ájulás, epilepsziás roham, sokkos állapot) eljátszását tanulták meg azok a fiatalok, akik részt vettek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének baleseti szimulációs képzésén.

Megyénkbõl is mennek2014-07-03 12:19:33

Hajdú-Bihar megyébõl is csatlakoznak fiatalok a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsõsegélynyújtó Szolgálatához: július 23-án 12 elsõsegélynyújtó és két csoportvezetõ (Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Észak-alföldi régióvezetõje és Szmír Hajnalka).

Egy tábor – sok élmény: harminc egészségkárosodott és hátrányos helyzetû gyermek nyaralt Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Látható szeretet címû táborában.

Társadalmilag felelõsséget vállalni többféleképpen lehet – gondolják Váncsodon.

A jövõ egészséges társadalmáért címmel szervezett konferenciát Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt február 20. és 22. között. A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

Évi szokásos kiszállásos véradását rendezte a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon csütörtök délelõtt.

Immár egy évtizede szervezi meg a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete elsõsegélynyújtó versenyét általános és középiskolás diákok számára. Az ideit a vöröskereszt bázisiskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartották.

A Vöröskereszt bázis iskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tornatermében köszöntötték a 10, 25, 30, 40, 50, 60, 75, 80, 90 és 100-szoros véradókat.


Az emberi vércsoportokat Karl Landsteiner fedezte fel 1901-ben. A Nobel-díjas tudós születésnapján, június 14-én tartjuk a Véradás világnapját. Az ünnep és a véradók nemes, önzetlen adománya elõtt tiszteleg a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, ezért 2012. június 14-én és az azt megelõzõ napokon véradásokat szervez.

Berettyóújfalu - Díjakkal, oklevelekkel is kifejezte megbecsülését sokszoros véradóinak Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar megyei és a területi Vöröskereszt.

Véradás Hajdú-Biharban2011-12-31 11:31:00

Hajdú-Bihar – A Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezetének munkatársai az alábbi idõpontokban és helyszíneken várják a segítõ szándékú véradókat, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be 65. életévüket, s legalább 56 napja nem adtak vért. (A segítségnyújtáshoz szükséges fényképes igazolvány és TAJ-kártya is!)

Berettyóújfalu - A vöröskeresztes alapeszmék és az iskola nevelési értékei találkoznak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Berettyóújfalu - A vöröskeresztes alapeszmék és az iskola nevelési értékei találkoznak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

« 1. oldal »