2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nõtt a szakadék a régiók háztartásai között.

Csökkent a háztartások dollárban számolt magánvagyona a világban az idén, de az alaptrend továbbra is pozitív a Credit Suisse svájci bankház kedden kiadott tanulmánya szerint. Magyarországon az egy felnõtt lakosra jutó vagyon 30 796 dollár (mintegy 8,4 millió forint).

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forint volt az idei elsõ félév végén, ez éves összevetésben 12 százalékos növekedés, az elsõ negyedév végi összvagyont pedig 5 százalékkal haladja meg – közölte a szövetség az MTI-vel.

Ennyibe kerül az ingyenes oktatás: szülõkkel beszélgettünk, mennyibe kerül-került Pécsett egy kisdiák beiskolázása. Egy biztos: nem árt tartalékolni az ilyen vészterhes idõkre, mondjuk egy komplett fizetést.

« 1. oldal »