2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Rég nem látott ingatlanpiaci optimizmust tükröz a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése; a GKI-MGYOSZ fõvárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexének értéke januárban kilencéves csúcsra emelkedett.

Nézõpont: Élet a portán2015-05-07 18:07:27

Ha nem is egy-egy szárnyat, combot, de jövõbeni ígéretes falatokat nyújtottak át a kicsinyeknek. A reménybeli lakomához türelem és szorgalmas munka vezet, mert az állatokat gondozni kell, mire vágásra éretten beteljesítik küldetésüket a családok asztalain. Ez lenne a rendje s módja annak a kezdeményezésnek, amelyet siker és kudarc egyaránt kísér. Nyéki Zsolt jegyzete.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére, így Magyarország várhatóan 100 százalékosan felhasználhatja az elõzõ uniós költségvetési ciklusban e területen rendelkezésre álló forrásokat – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkára hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón.

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfõ este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szervezõdésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésû rendezvénnyel egy idõben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

A vidék él, és élni akar2013-09-25 11:33:41

Több mint 500 milliárd forint jut a térség gazdasági fejlesztésére és foglalkoztatási helyzetének javítására az elkövetkezendõ 7 évben. A többi között errõl és a vidékfejlesztési struktúra fõbb elemeirõl volt szó azon a konferencián, amelyet szeptember 23-án a Megyeháza Árpád termében rendeztek.

A helyi termékek és közösségi kultúra is hozzájárul a vidék életképességének erõsítéséhez.

Folyamatosan benyújthatók a kifizetési kérelmek
Debrecen – Augusztus 1. és december 31. között folyamatosan nyújthatók be kifizetési kérelmek egyes EMVA-ból társfinanszírozott jogcímek esetén.


Debrecen - Az eszköz támogatásának feltétele, hogy a kérelmezõ tenyészetéhez legyen rendelve.

Hajdú-Bihar - A 6000 lelket számláló Komádiban 30 százalékos a munkanélküliségi ráta, pillanatnyilag 815 regisztrált álláskeresõrõl tudnak.

« 1. oldal »