2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Valóra vált a hentesek rémálma, az elsõ felmérések alapján az emberek fontolóra vették a rákkeltõ vörös-és feldolgozott húsokkal kapcsolatos pánikot. Az Egyesült Királyságban már jóval kevesebb szalonnát és kolbászt vesznek.

Valószínûleg 2015 lesz az eddigi legforróbb év a világon az éghajlati mérések 1880-as kezdete óta - közölte szerdán a Meteorológiai Világszervezet.

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára szerint "tudománytalan és elképzelhetetlen" a WHO jelentésében megfogalmazott állítás, miszerint rákkeltõk a feldolgozott hústermékek és a vörös húsok.

Az elhízásban, az alkoholfogyasztásban és a dohányzásban még mindig világelsõk az európai polgárok. Évente átlagosan 11 liter tiszta alkoholt iszunk meg fejenként, a lakosok majdnem hatvan százaléka túlsúlyos, harminc százalékuk dohányzik. A várható élettartam nõ, ez a folyamat azonban megfordulhat.

Az ottani hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat.

A magyarok lusták, túl sok sót és zsírt fogyasztanak.

Összességében túl sok antibiotikumot használunk és gyakran nem is megfelelõen, ami rezisztens baktériumtörzsek kialakuláshoz vezet. A legkevesebbet és legtöbbet fogyasztó európai országok fogyasztása között négyszeres a különbség - hívja fel a figyelmet az egészségügyi világszervezet, a WHO legújabb kutatása, amit a The Lancet címû folyóiratban publikáltak.

A WHO utoljára egy évtizede tette közzé a cukorbevitellel kapcsolatos ajánlását, akkor a legfeljebb tíz százalék mellett tette le a voksát.

« 1. oldal »