2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A kormány legújabb adósmentõ akciója egy tipikus, ötmilliós hitel esetében havi több mint 10 ezer forint pluszt is hozhat az adósnak. A bankok cserébe hosszú évekre elõre újabb terhet kapnak a nyakukba.

Áprilisra tervezik Matolcsy György új miniszteri biztosai a félig állami, félig civil webbank elindítását, amely az eredeti célok szerint a devizahiteleseket karolná fel, és olcsó szolgáltatásokat ígér mindenkinek. Az adósok már nagyon várják az új bankot, de lehet, hogy csalódni fognak: 6 milliárdos kezdõtõkével és nem kiforrott koncepcióval inkább egy fapados pénzintézet körvonalazódik, amely lehet, hogy összeáll a Postával és a már félig állami Takarékbankkal is.

Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta. A kamatok azonban várhatóan csökkennek majd, és az állam is egy kedvezõbb támogatási rendszerrel kedveskedik az új évben. Lássuk, mire kell készülnünk a lakáspiacon 2013-ban.

Méltányossági részletfizetést ajánl az E.ON csoport az áram-, illetve a földgázszámla rendezésére azoknak, akik közvetelenül a szolgáltatás kikapcsolása elõtt állnak – tájékoztatta az E.ON kedden az MTI-t.

Budapest, 2011. november 17., csütörtök (MTI) – Hiába költözik valaki olcsóbb lakásba, hogy szabaduljon az adósságától, a két lakás árának különbségére illetéket kell fizetnie akkor is, ha a különbség negatív; azok sem mentesülnek majd ettõl a tehertõl, akik a Nemzeti Eszközkezelõtõl vásárolják vissza a lakásukat – írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál.

« 1. oldal »