2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Egy véletlen találkozás következményeként jótékonysági akcióba kezdett olvasónk.

A(z) kep2.jpg megjelenítése 10 kórház és 3 mentõállomás, köztük a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentõállomás, valamint a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékû támogatásában. Ezzel 315-re nõtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elõsegítéséhez. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 26,8 millió forint értékben.

A Reménysugár Gyermekotthonba érkezett a Coop segélykamionja csütörtök délután. Az üzletlánc több raklapnyi élelmiszert adományozott a Debrecenben lévõ intézménynek.

Hatmillió forintnyi orvosi eszközzel, mûszerrel járult hozzá hat vidéki intézmény, köztük a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, illetve a polgári mentõállomás munkájának javításához az ország egyik vezetõ pénzintézete. A bank révén az elmúlt 11 év alatt összesen 13 hajdú-bihari intézmény kapott 19 millió forint értékû támogatást.

Tartós élelmiszert gyûjtenek jövõ vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) errõl szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák a katolikus templomokban - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

Jó helyen a cipõsdobozok2014-12-27 18:43:34

A gyermekvédelmi törvény a családban való nevelést preferálja, de ha ez nem megy...

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyûjtött idei karácsonyi akciója során.

Szépen összegyûltek a cipõsdobozok Csökmõn a Faluházban, Kovács Judit, a Baptista Szeretetszolgálat házi gondozója kezdeményezésére.

A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

Dobozba csomagolt karácsony2014-12-13 16:36:10

A Debrecen Gladiators amerikai futball csapat Karácsonyi Cipõsdoboz Adománygyûjtõ Akciót szervez az Aktív Fitness Szabadidõ Centrum együttmûködésével.

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Legalább félezer gyermeket szeretnének megajándékozni.

A Debrecenbõl kapott bútorok többségét félretették a hatgyermekes családnak.

Hat család otthona sérült meg részben vagy égett ki teljesen húsvétkor Hajdúsámsonban, amikor gyerekek gyufázása közben kigyulladt egy lakás, és a tûz átterjedt öt másikra.

Társadalmilag felelõsséget vállalni többféleképpen lehet – gondolják Váncsodon.

Százötven hátrányos helyzetû családban élõ gyermeknek adott játékot karácsonyra a szemészeti magánrendelõ adományából a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Együtt a rászorulókért2013-12-21 20:40:31

Hála legyen Istennek érte, ebben az évben széleskörû egyházmegyei összefogással több száz nélkülözõ embertársunk Karácsonyát sikerült egy kicsit örömtelibbé tenni.

Berettyóújfalu – A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.


Pocsaj - Kacsát, csirkét, takarmányt osztottak vasárnap a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” jóvoltából Pocsajban is.

Az idén is megtartotta az iskolai jótékonysági bált a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány.
Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentõállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi mûszereket, eszközöket a Országos Mentõszolgálat Alapítványtól (OMA).

Tartós élelmiszert osztottak Hajdúböszörményben. 3500 család kapott hasznos ajándékot.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettõl 1000 család megsegítésére kapott élelmiszer adományt.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság adománygyûjtést szervezett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére, az összegyûlt adományokat holnap szállítják Devecserre.

« 1. oldal »  Következő »