2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Állásfoglalással erõsítette meg hétfõ este az Országos Választási Bizottság (OVB), hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyûjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban vagy italkimérésekben.
Választások - eddig2010-02-16 18:14:43
Eddig 39 jelölõszervezetet vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) a tavaszi parlamenti választásokra. Az ajánlószelvények postázását múlt pénteken befejezték, a pártok és képviselõ-jelöltek március 19-ig gyûjthetik a cédulákat.
Egy hangfelvétel szerint 200 forintos étkezési utalványért cserébe gyûjtenek kopogtatócédulákat szombathelyi romáktól. A beszélgetés szerint a pénz a Fidesztõl származik, de a szombathelyi Fidesz már csütörtökön jelezte, illetéktelenek fideszes aktivistának adták ki magukat.
Több száz postaládát törtek fel az elmúlt napokban ajánlószelvényekért. Az RTL Híradó két társasházban is járt, mindkét helyen az összes postaládát feltörték, csak a két házban összesen 85-öt.
Több tucatnyi postaládát törtek fel Budapesten a VIII. kerületben, ezért a rendõrség nyomozást indított. Azt, hogy miért törték fel a postaládákat, nem tudni. Elképzelhetõ, hogy az ajánlószelvényeket vitték el belõlük.
Hétfõtõl postázzák az ajánlószelvényeket, és megkezdõdik a pártok versenyfutása az ajánlásokért. Csak az a képviselõjelölt indulhat a választásokon, aki a saját körzetében lakóktól legalább 750 szelvényt összegyûjt.

Álfideszes kopogtatócédula-gyûjtõktõl tart a Fidesz. A párt operatív igazgatója ezért részletesen körülírta, hogy milyen dokumentumokkal fognak rendelkezni az igazi fideszes kopogtatócédula-gyûjtõk.

A közbeszerzésen nyertes Állami Nyomda már elkészítette a biztonsági jelekkel ellátott ajánlószelvényeket, melyeket az önkormányzatok kézbesítenek majd a jövõ héten a választópolgároknak.

« 1. oldal »