2018. április 24. Kedd, György.
 
Állásfoglalással erősítette meg hétfő este az Országos Választási Bizottság (OVB), hogy nem lehet ajánlószelvényeket gyűjteni munkahelyeken, így például könyvesboltokban vagy italkimérésekben.
Választások - eddig2010-02-16 18:14:43
Eddig 39 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) a tavaszi parlamenti választásokra. Az ajánlószelvények postázását múlt pénteken befejezték, a pártok és képviselő-jelöltek március 19-ig gyűjthetik a cédulákat.
Egy hangfelvétel szerint 200 forintos étkezési utalványért cserébe gyűjtenek kopogtatócédulákat szombathelyi romáktól. A beszélgetés szerint a pénz a Fidesztől származik, de a szombathelyi Fidesz már csütörtökön jelezte, illetéktelenek fideszes aktivistának adták ki magukat.
Több száz postaládát törtek fel az elmúlt napokban ajánlószelvényekért. Az RTL Híradó két társasházban is járt, mindkét helyen az összes postaládát feltörték, csak a két házban összesen 85-öt.
Több tucatnyi postaládát törtek fel Budapesten a VIII. kerületben, ezért a rendőrség nyomozást indított. Azt, hogy miért törték fel a postaládákat, nem tudni. Elképzelhető, hogy az ajánlószelvényeket vitték el belőlük.
Hétfőtől postázzák az ajánlószelvényeket, és megkezdődik a pártok versenyfutása az ajánlásokért. Csak az a képviselőjelölt indulhat a választásokon, aki a saját körzetében lakóktól legalább 750 szelvényt összegyűjt.

Álfideszes kopogtatócédula-gyűjtőktől tart a Fidesz. A párt operatív igazgatója ezért részletesen körülírta, hogy milyen dokumentumokkal fognak rendelkezni az igazi fideszes kopogtatócédula-gyűjtők.

A közbeszerzésen nyertes Állami Nyomda már elkészítette a biztonsági jelekkel ellátott ajánlószelvényeket, melyeket az önkormányzatok kézbesítenek majd a jövő héten a választópolgároknak.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!