2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Reggel hat órakor 24 órás sebességellenõrzési akció indult Európa 20 államában, köztük Magyarországon.

Kiválasztotta a rendõrség az állampolgárok javaslatai közül, hogy melyik helyszíneken lépnek fel a gyorshajtók ellen a csütörtökön kezdõdõ 24 órás sebességellenõrzõ akciójuk során – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendõrség honlapján.

A bevásárlóközpontokban a menekülési útvonalak állapotát is szemrevételezik.

A gyorshajtókat és az ittas jármûvezetõket igyekeznek kiszûrni.

A berettyóújfalui rendõrök a helyi polgárõrökkel közösen tartanak akciót a gyalogosok biztonsága érdekében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 4 személyt fogtak el, közülük 3 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 17 személyt állítottak elõ, ebbõl 2 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

2013. június 17. A kártyadíjak erõteljesebben nõttek az utóbbi hónapokban annál, mint amekkora áremelkedést a tranzakciós illeték hozott. A bankok egyre inkább a drágább plasztikokat részesítik elõnyben, de a különbözõ kikötések is szaporodnak.

Közös rendõrségi akció kezdõdött vasárnap reggel a határ mindkét oldalán. Az eligazítás elõtti tájékoztatón részt vett Aranyi István ezredes, a megyei rendõr-fõkapitányság rendészeti igazgatója, Lingvay Csaba alezredes, Berettyóújfalu rendõrkapitánya, Adrian Bocu ezredes, Bihar megyei fõkapitány, valamint az akcióban résztvevõ társszervezetek képviselõi.

A Gazdasági Versenyhivatal nyolcmillió forintos bírságot rótt ki a Tesco áruházláncra megtévesztõ reklámok és akciók miatt. A Tesco áruházlánc 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. közötti akcióiban tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ...
« 1. oldal »