2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

Várhatóan kamatot csökkent a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa jövõ keddi kamatdöntõ ülésén, legalábbis a Reuters hírügynökség által a napokban megkérdezett 19 szakértõ döntõ többsége ezt jósolta.

Újabb történelmi mélypontra, 0,20 százalékponttal 2,1 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács kedden.

A Monetáris Tanács mai ülésén 2,3 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Ez hatással lesz a megtakarításainkra és a hitelünkre is. Meddig csökken a bankbetétek kamata? Megéri kiváltani a régi hitelemet?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az elemzõi várakozásoknak megfelelõen 20 bázisponttal 3,20 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot kedden.

2013. augusztus 29. Az újabb jegybanki csökkentés után már elképesztõen alacsony szintre esett a forintkamat. A hitelfelvételi kedv azonban mégsem támad fel. Úgy érzékeljük, emögött részben éppen az átláthatónak nevezett árazás miatti félelem állhat.

« 1. oldal »