2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Egy nagyszabású amerikai vizsgálat egyértelmûen bebizonyította, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás segíti a szívbetegségek megelõzését. A napi kis mennyiségû alkoholt fogyasztó alanyoknál jelentõsen csökkent a szívelégtelenség kockázata az absztinensekhez képest.

Az alkoholfogyasztás mélyen beleivódott az emberi kultúrába. Mértékkel fogyasztva nem is jelent problémát, sõt, a vörösbor elõnyös hatásairól is rengeteg cikk jelent meg. A túlzásba vitt fogyasztás azonban súlyos egészségügyi problémákhoz, végül halálhoz vezethet.

Szombattól a fõutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van – derül ki a KRESZ-t módosító rendeletbõl, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, fõúton és mellékúton sem.

Az idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt Magyarországon, a szervezõk célja a felelõs alkoholfogyasztás népszerûsítése, emellett szeretnék, ha legalább tízezer felnõtt csatlakozna a kezdeményezéshez.

A húsvéti ünnepek idõszakában, valamint az azt megelõzõ napokon országos szintû fokozott közúti ellenõrzésekre kerül sor.
Magyarország – A húsvéti ünnepek idõszakában, valamint az azt megelõzõ napokon országos szintû fokozott közúti ellenõrzésekre kerül sor. A cél: az ittas állapotban történõ jármûvezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.

Csütörtöki testületi ülésén módosította az önkormányzat képviselõ testülete a helyi környezetvédelmérõl szóló rendeletét – tájékoztatta portálunkat Muraközi István.

« 1. oldal »