2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Ausztria Stájerország hegy csúcskereszt Schladming Planai

A nõi foglalkoztatottak között a vállalkozók aránya 2015 elsõ félévében 10 százalék volt az uniós tagállamokban, 8 százalék Ausztriában és 7 százalék Magyarországon. Hazánkban a nõi vállalkozók a legnagyobb arányban joggal, könyveléssel, számvitellel és szépségápolással foglalkoznak. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke a nõi vállalkozások szerepét elemezte.

Közvetlen vonatjárat indult az osztrák fõváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina elõtti téren csütörtökön.

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel esõ településeken, fõleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhetõ a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképébõl.

Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.

 

A Magyarország és Burgenland közti, határmenti közlekedésfejlesztésrõl írt alá szándéknyilatkozatot Hans Niessl, Burgenland tartományfõnöke és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkára.

A tervek szerint mintegy öt óra alatt tenné meg a vonat a közel 500 kilométeres utat.

120 trafiknak ajánlják fel a bezárás lehetõségét a következõ hónapokban Alsó-Ausztriában, mert nagyon alacsony szintre csökkent az elérhetõ bevétel.

Nagyon rosszul járnak azok a cukorbetegek, akik folytatják a dohányzást. A cigaretta a diabétesz kialakulását is segíti.

« 1. oldal »